Grafički dizajn i funkcionalnost u pariskom stanu od 70 m²

by | October 15, 2024
Grafički dizajn i funkcionalnost u pariskom stanu od 70 m²

U srcu Pariza, skriven u mirnoj ulici VII arondismana, nalazi se apartman od 70 kvadratnih metara, dizajniran da maksimalno iskoristi prostor i pruži osećaj prostranosti.

Elegantan crno-beli stan od 70 m² u srcu Pariza

Vlasnik Alistair, Londonski poslovni čovek umoran od monotonih hotelskih soba, angažovao je arhitekte Floru de Gastines i Anne Geistdoefer iz agencije Double G kako bi njegovu ideju o idealnom mestu u Parizu pretvorili u stvarnost.

Maksimalno iskorišćen prostor od 70 m²

Apartman, oblikovan u obliku slova L, pruža savršenu ravnotežu između funkcionalnosti i estetike. Sva pažnja je posvećena optimizaciji prostora, s centralnim delom koji odiše svetlošću i otvorenošću. Usku, ali savršeno funkcionalnu kuhinju od dnevne sobe deli stakleni zid u stilu ateljea, koji propušta prirodnu svetlost i dodaje industrijski šik osećaj prostoru. U nastavku kuhinje, prostrani dnevni boravak postaje centar svakodnevnih aktivnosti, sa mestom za ručavanje i prostorom za opuštanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Grafički enterijer sa naglašenim bojama

Dizajnerski koncept crno-belog grafičkog stila, s pažljivo odabranim akcentima u boji, proteže se kroz ceo prostor. Zidovi i podovi u crno-belim tonovima stvaraju savremeni kontrast, dok diskretne boje poput žutih vaza i ružičastih tonova na posteljini u spavaćoj sobi unose toplinu i razigranost. Arhitekte su postigle savršenu harmoniju kombinovanjem različitih tekstura i materijala, od MDF elemenata u kuhinji do keramičkih pločica i grafičkih tapeta u dnevnoj sobi i spavaćim prostorijama.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajn enterijera s umetničkim dodirom

Svaki komad nameštaja u ovom stanu pažljivo je biran da doprinese ukupnom utisku sofisticirane jednostavnosti. U dnevnom boravku, crno-beli tepih AM-PM i sofa brenda Gervasoni stvaraju osećaj udobnosti, dok umetničke fotografije iz Yellow Corner kolekcije doprinose ličnom pečatu. U spavaćoj sobi, dizajnerska posteljina u svetlo ružičastoj boji s crnim detaljima i tapete s grafičkim uzorcima stvaraju smiren, ali istovremeno moderan ambijent.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj apartman je primer kako promišljeni dizajn može transformisati čak i najmanje prostore u oaze stila i funkcionalnosti, dok je crno-bela kombinacija, uz nekoliko odvažnih akcenata, klasičan izbor koji nikada ne izlazi iz mode.


jp_3d/gettyimages

Tags: