Kako feng šui može unaprediti vaš dom tokom jeseni

by | October 15, 2024
Kako feng šui može unaprediti vaš dom tokom jeseni

Feng šui, drevna kineska filozofija koja se bavi stvaranjem harmonije između čoveka i okruženja, ostaje relevantna kroz sve godišnje doba. Tokom jeseni, kada nam je više nego ikad potreban osećaj topline i domaće udobnosti, primena feng šui principa može biti posebno korisna.

Kako koristiti feng šui tokom jeseni

U prevodu sa kineskog, feng šui znači „vetar i voda“, što simbolizuje lakoću, protok i cirkulaciju energije. U našem domu, energija bi trebala slobodno da „plovi“ između prozora i vrata, obavijajući objekte i teksture poput jesenskih vetrova koji igraju s lišćem na drveću, donoseći novu energiju promena. Da bi se osigurao ovaj protok, važno je proveriti da li u prostorijama postoji nakupljanje viška stvari. Preporučuje se sezonsko čišćenje, što ne samo da oslobađa prostor od nepotrebnog, već i otklanja energetski zastoj.

Jedan od ključnih elemenata feng šui-a jeste izbegavanje oštrih uglova, koji, kao i emocionalne rane, mogu izazvati negativna osećanja, teskobu i depresiju. Protok slobodne energije, s druge strane, podstiče kreativnost i produktivnost. Kako bi se sprečilo zadržavanje energije „či“ u uglovima prostorija, možete okačiti zvonce ili postaviti saksije sa sobnim biljkama, što će pomoći da se razbije stagnacija.

Članak se nastavlja posle reklama

Uživajte u jeseni uz feng šui: Praktični saveti za svaki dom

Svež vazduh u prostoru predstavlja čistu, obnovljenu energiju koja je osnova stvaranja harmonije. Obezbeđujući stalan protok svežeg vazduha u domu, otvarate vrata novim mogućnostima i oslobađate se zastoja.

Obratite pažnju na to kako je organizovano vaše spavanje. Krevet bi trebao biti postavljen uz zid (nikako naspram vrata!), jer to doprinosi udobnom snu i smanjuje prekomerne protoke energije u prostoriji.

Ogledala igraju posebnu ulogu u feng šui-u jer reflektuju našu suštinu. Međutim, važno je izbegavati postavljanje ogledala jedno naspram drugog, jer to može stvoriti zatvoren krug energije i izazvati napetu atmosferu, kako u prostoru, tako i unutar nas samih.

Članak se nastavlja posle reklama

S dolaskom jeseni, obogatite svoj dom toplim, jesenskim tonovima i mekim, udobnim materijalima. Tekstil i dodaci u crvenim, smešnim, zlatno-žutim, bež, kestenjastim i čokoladnim nijansama doprinose stvaranju prijatne i udobne atmosfere.

Sve ove stavke značajno utiču na našu svakodnevicu, naše misli, želje i postupke, a na kraju i na događaje koje stvaramo. Uživajte u harmoniji koju feng šui može doneti vašem domu tokom ove jeseni!

Članak se nastavlja posle reklama

Bohdan Bevz/gettyimages