Inspiracija za rad od kuće: Pre i posle kancelarije

by | September 16, 2024
Inspiracija za rad od kuće: Pre i posle kancelarije

Sa sve većom popularizacijom rada od kuće, sve više vlasnika stanova obraća se arhitektama kako bi kreirali funkcionalne radne prostore u svojim domovima.

Kako kreirati idealan prostor za rad od kuće: Preuređene kancelarije

Predstavljamo vam sedam inspirativnih primera kako su profesionalci sa Houzz.fr preuredili različite kancelarije i pretvorili ih u funkcionalna i estetski prijatna okruženja.

1. Pre: Dugačka soba bez karaktera

U blizini Gare du Nord, enterijerista Anne Chemineau iz Decor Intérieur-a preuredila je stan od 160 m² kako bi ga transformisala u prijatan stan za porodicu sa dvoje tinejdžera. Pre renoviranja, prostor je bio u dobrom stanju, ali mu je nedostajalo topline i karaktera.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Radna sobа sa snažnim stilom

Ova nekadašnja dugačka soba sada služi kao radna soba, obogaćena zelenim nijansama na gornjem delu zida i dubokom crnom bojom na donjem delu, koja se usklađuje sa zavesama sa vegetativnim motivima u crno-beloj kombinaciji.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Pre: Bivši dnevni boravak postaje radna sobа

U 17. arondismanu Pariza, arhitektkinja DPLG Régine Louiset iz Reve’l Architecture-a transformisala je bivši dnevni boravak u radni prostor. Originalni mermerni pod zamenjen je parketom u obliku engleskog klina, dok savremeni nameštaj i svetlucavi zastore u narandžastim tonovima dodaju poetičnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Radna sobа sa poetičnim dodirom

Članak se nastavlja posle reklama

Prostor je sada funkcionalan i vizuelno prijatan, sa modernim nameštajem i svetlosnim tonovima koji stvaraju prijatnu atmosferu.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Pre: Bezličan radni prostor

U Marseju, porodica sa dvoje dece angažovala je dekoratorku Claire Clerc da unapredi radni prostor. Pre renoviranja, prostor je bio samo skladište bez ikakve funkcionalnosti.

Posle: Optimizovan radni prostor

Članak se nastavlja posle reklama

Dekoratorka je kreirala radni prostor sa specijalnim nameštajem koji omogućava dva radna mesta. Kombinacija hrasta i plavo-zelenih tonova stvara sklad sa novim policama, dok visi radni sto daje osećaj lakoće.

4. Pre: Skladište ispod krova

U Vincennesu, stan od 60 m² na poslednjem spratu zgrade iz 1900. godine renoviran je kako bi se maksimalno iskoristio prostor za skladištenje i stvorio radni prostor.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Poetična radna sobа

Urađena je pregradna zidna instalacija koja je kreirala radni prostor u manjim delovima sobe. Papir za zid sa vegetativnim motivima dodaje karakter ovom prostoru.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Pre: Neiskorišćen skladišni prostor

U blizini Tuluza, nekadašnji garažni prostor od 17 m² je preuređen u inspirativan radni prostor. Stari prozor garaže je zamenjen staklenim vratima koja donose više svetlosti, dok su zidovi obloženi grafičkim papirom za zidove.

Članak se nastavlja posle reklama

Posle: Prostran radni prostor 

Novi prostor je osvježen radnom površinom sa svetlim tonovima i savremenim nameštajem koji se uklapa u celokupni dizajn.

6. Pre: Ulaz sa nepotpunim skladištem

U Alfortvilleu, agencija Les Orpimentes design transformisala je ulaz u stan od 10 m² u funkcionalni radni prostor, dodajući praktične i estetske elemente kao što su skladišni prostori za obuću i dodatni ukrasni elementi.

Posle: Radna sobа integrisana u višenamenski ormar

Prostor je optimizovan za smeštaj obuće, odeće, i drugih potrepština, dok plavi akcenti i svetli drveni elementi unose toplinu u prostor.

7. Pre: Kancelarije u straroj radionici

U Neuilly-Plaisance, nekadašnji radni prostor od 13,5 m² je preuređen u udoban i funkcionalan radni prostor. Novi sloj poda i boja za zidove dodali su moderni dodir ovom starom prostoru.

Posle: Inspirativan radni prostor

Sa novim svetlom koje dolazi kroz Velux prozore, prostor je opremljen vintage nameštajem i savremenim detaljima koji ga čine savršenim mestom za rad i opuštanje.

Svaki od ovih primera pokazuje kako se može prilagoditi prostor za rad od kuće, čineći ga funkcionalnim i estetski prijatnim okruženjem.


shironosov/gettyimages Dekorativni trendovi za 2025. koje ćete viđati svuda