Martha Stewart obožava dalije: Prelaz iz leta u jesen sa ovim trajnim cvetom

by | September 10, 2024
Martha Stewart obožava dalije: Prelaz iz leta u jesen sa ovim trajnim cvetom

Dalije su oduvek bile omiljeni izbor ljubitelja bašte, a poznata baštovanka Martha Stewart to još jednom potvrđuje svojom nedavnom objavom na Instagramu. Njen vrt ispunjen živopisnim dalijama u ružičastim i žutim nijansama očarao je sve pratioce, podsećajući nas koliko su ove cvetne lepotice izdržljive i pogodne za prelaz iz letnjeg u jesenji period.

Dalije: Idealne za jesenji vrt prema rečima Marthe Stewart

Kako Marta ističe, dalije cvetaju u velikoj količini baš kada drugi cvetovi prolaze svoj vrhunac, i traju sve do prvog mraza. Ovaj cvet je odličan i za dvorište, ali i za unutrašnje dekoracije, gde može osvežiti svaki prostor svojim raskošnim izgledom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martha Stewart (@marthastewart48)

Članak se nastavlja posle reklama

Kako uzgajati dalije?

Prema stručnjacima, gajenje dalija je prilično jednostavno, pod uslovom da im obezbedite sunčan kutak sa dobro dreniranim zemljištem. Ove biljke dolaze u mnogim varijacijama – od belih, breskvastih, do bogatih crvenih tonova, pa ćete sigurno pronaći onu koja odgovara vašem stilu.

Tom Rater, urednik za baštovanstvo, preporučuje dalije kao savršene cvetove za kombinaciju baštenske i unutrašnje dekoracije. Bilo da volite tamne, bogate boje ili jarke, živahne nijanse, dalije mogu uneti prelepu dinamiku u svaki prostor.

Saveti za održavanje

Kako biste osigurali zdrav rast i dugotrajan cvat, važno je da obratite pažnju na klimu i uslove u vašem vrtu. Dalije vole sunce i slobodno, dobro drenirano zemljište. Takođe, važno je redovno uklanjati uvele cvetove kako bi biljka nastavila da proizvodi nove pupoljke.

Članak se nastavlja posle reklama

Ukoliko želite da unesete deo prirode u svoj dom, cveće poput dalija je odličan izbor. Kako Marta Stjuart pokazuje, ove biljke mogu biti prelepa centralna dekoracija u vazama, stvarajući svež, elegantan izgled.

Dalije su cvetovi koji simbolizuju raskoš i eleganciju, a sa malo truda, mogu postati glavna atrakcija i u vašem vrtu i u domu.

Članak se nastavlja posle reklama

Alex Manders/gettyimages

Tags: