Letnji trendovi: Saznajte kako izgleda moderna dnevna soba ovog leta

by | July 24, 2023
Letnji trendovi: Saznajte kako izgleda moderna dnevna soba ovog leta

Ulaganje u trendove može biti jedan od najlakših načina da započnete sa uređenjem vašeg prostora za odmor. Saznajte u nastavku koji su to letnji trendovi.

Letnji trendovi: Ideje za prefinjen i udoban prostor

Tokom 2023. godine, u vreme postojane nesigurnosti u spoljnom svetu, jedno mesto na kojem možemo eksperimentisati i hrabro i samouvereno izražavati sebe je naš dom. Kao rezultat toga, vidimo mnoge avanturističke enterijerske trendove na horizontu za novu godinu, inspirisane globalnim uticajima kao vidom eskapizma i okretanju prirodi kao izvoru kontinuiteta i udobnosti.

Dnevna soba: Izbegavajte ove boje zidova

Umetnost izložbe

Jedan od glavnih trendova za dnevne sobe u 2023. godini je izlaganje naših (pažljivo odabranih) dragocenosti umesto da ih sklanjamo. Kredenci, vitrine i čak ideje za police u dnevnoj sobi idealni su za prikazivanje suvenira i kolekcionarskih predmeta i daju osećaj ličnosti vašem prostoru za boravak. Takođe, lako ih je osvežiti tokom godine.

Inspiracija iz prirode

Uključivanje prirode u naš unutrašnji prostor postalo je veoma popularno nakon pandemije, a trend Biophilia postaje još veći za 2023. godinu, posebno za otvorene koncepte dnevnih soba.

Kako smo potpuno shvatili mnoge koristi koje donosi bliskost prirode, od boljeg blagostanja i mentalnog zdravlja do veće održivosti u našim izborima, primetićemo veću upotrebu boja inspirisanih prirodom.

Letnji trendovi: Dodajte teksturu buklea

Trend za ovaj grub tekstil popularizovan je 2020. godine, ali ne pokazuje znakove zaustavljanja u 2023. godini. Prihvatite ovu tkaninu i izaberite komad nameštaja od buklea poput sofe ili fotelje.

Ova tkanina od petljanog konca najčešće se javlja u svetlim nijansama bele i krem ​​boje, pa vlasnici kuća sa malom decom ili entuzijastičnim kućnim ljubimcima možda osećaju da su neutralne ideje za dnevnu sobu trend koji će propustiti. To je u redu, jer druga tkanina koja neće napustiti naše dnevne sobe je baršun…

Baršun i dalje vlada

Baršunaste sofe bile su veliki trend već nekoliko godina i retko se može pronaći moderna dnevna soba bez jedne.

Ulaganje u baršunastu sofu odličan je način da unesete boju i živahnost u vaš prostor. Međutim, ako niste spremni za taj korak, odabir baršunaste barske stolice ili glamuroznih svetiljki pružit će pristupačno osveženje vašoj dnevnoj sobi.

Plave nijanse

Jedna od boja koje ćemo videti u mnogim dnevnim sobama za 2023. godinu je plava, u svim njenim mnogobrojnim nijansama.

Plava je jedna od boja koje zahtevaju malo ili nimalo prilagođavanja naših očiju, što će pomoći u stvaranju osećaja mira i harmonije u domu. Ova nijansa ne donosi samo osećaj smirenosti, već je i živopisna, unoseći više života i energije u prostor nego što to čini više tradicionalni neutralni tonovi.

 


Borjana Božić

Ilija Erceg/gettyimages