Dnevna soba: Izbegavajte ove boje zidova

Izbegavajte ove boje u dnevnoj sobi jer neće doprineti lepoj i opuštenoj atmosferi

by | July 22, 2023
Dnevna soba: Izbegavajte ove boje

Izbegavajte ove boje u dnevnoj sobi jer neće doprineti lepoj i opuštenoj atmosferi, a naročito ako želite da boje zidova u ovoj  prostorija još dugo vremena budu u trendu. 

Izbegavajte ove boje za dnevnu sobu

 

Dnevna soba je jedna od najvažnijih prostorija u vašem domu – što znači da boje u ovoj prostoriji imaju potencijal da uzdignu ceo dom. Nijanse kao što su boja zelene mahovine i zagasito roze nedavno bile veoma popularne, ali stručnjaci savetuju da ih iznegavate. Pogledajte koje su to preostale boje za zidove koje nisu poželjne u dnevnoj sobi.

1 Braon

Iako se zemljani tonovi smatraju privlačnim jer odišu toplinom, ova boja za zidove dnevne sobe nije dobro rešenje. Ona može da donese mračan osećaj, naročito koa je prostorija okrenuta ka severu i nema dovoljno dnevne svetlosti.
Ukoliko volite tamnije boje, razmislite o nijansama tamnoplave boje. Deluju mnogo smelije i unose živost u prostor.

2. Zagasito roze

Ova boja je poslednjih sezona bila veoma popularna, ali dizanjneri ističu da nije najbolje rešenje za dnevnu sobu. Iako je reč o nežnim i mirnim nijansama to može da stvori previše ženstvenu atmosferu i zato nije dobra opcija za porodicu, kao i na duže staze.

Ako već težite ženstvenom šik stilu, korsitite ovu boju oprezno – nikako nemojte farbati sve zidove u ovoj boji.

3. Izbegavajte ove boje: Crna

Iako nijansa crne nije uvek loša opcija, previše boje može učiniti da vaš prostor izgleda zastrašujuće i mračno. Čak i ako se radi o ogromnoj prostoriji nemojte koristiti crnu boju na svim zidovima vaše dnevne sobe.

4. Boja mahovine

Baš kao što je ružičasta bila na vrhuncu nedavnih ideja za boje, zeleni tonovi su takođe bili traženi. Međutim, boja mahovine nije baš privlčna jer može da deluje kao da dnevna soba nije očišćenja više godinu dana. Ili, može da deluje kao da se nalazite u prljavom akavarijumu.

5. Žuta

Žutu boju svakako treba izbegavati u dnevnoj sobi. Ona može da donese previše energije i nervozu. Iako je to boja optimizma, možda je treba operzno koristiti i svakako se više preporučuje za neke druge prostorije u domu.

 


Dijana Škorić

Vanit Janthra / gettyimages.com