Uređenje doma – Birajte veće komade nameštaja

by | January 3, 2018

Greška većine vlasnika jeste u tome što u kuću stavljaju manje komade nameštaja. Mnogo stolica, stočića i ukrasa samo zbunjuje posmatrača.

Umesto toga, opredelite se za veliki kauč, dve stolice s navlakama koje skrivaju nogare, i jednu ili dve fotelje. Ovo je samo primer, ali on vam daje ideju kako da napravite dobar spoj različitih stilova nameštaja i veličina tako da soba izgleda uravnoteženo – nije pretrpana, a ni prazna

Čak i ako uređujete mali stan, možete probati ove ideje. Većina dizajnera preporučuje da čak i najmanja soba ima jedan veći komad nameštaja kao što je veliki ormar ili kauč. Mešavina “velikog i malog” ključ je uspešnog dizajniranja. Ovo pravilo važi i za detalje.

Dodajte teksturu svom domu

Tekstura je veoma bitna pri uređenju prostorija, posebno ako je sve u sobi u nijansama bele ili sive. Na prvi pogled, soba može da izgleda kao da je u jednoj boji, ali ako bolje pogledate, videćete nijanse i različite teksture tkanina.

Ako je npr. sve u prostoriji u beloj boji, postavite platnene draperije, stolicu prekrivenu plišem, sjajne svilene jastuke… Svi ovi dodaci s teksturom prijatni su za oko i stvaraju toplo okruženje. Razmislite o tekstilu koji odgovara vašem životnom stilu. Ako imate decu i kućnog ljubimca, onda možda ne želite kauč prekriven pamučnom tkaninom. Tamniji kožni nameštaj ili kauč presvučen tekstilom grubljeg tkanja svakako će zadovoljiti vaše potrebe. Ako žudite za luksuzom, onda razmislite o svilenim draperijama i jastucima. Bez obzira na svoj stil, pokušajte da dodate više tekstila u dom.


Tags: