Višak boje nakon krečenja: Saveti kako je možete iskoristiti

by | November 19, 2022
išak boje nakon krečenja

Posle popravke često ostaje farba koju ne želite da ostavite i bacite. Prikupili smo ideje u slučaju da vam višak boje nakon krečenja predstavlja problem. 

Boje na bazi vode, akrila, polivinil acetata (PVA), lateksa ne štete životnoj sredini, pa se mogu sušiti i baciti kao uobičajeni kućni otpad . Ali smeše na bazi smola (alkidne, uljane i emajlirane) moraju se predati na sabirne tačke opasnih materija. Spisak se može naći na mapi koju je napravio Greenpeace. Ali bolje je ne gnjaviti se i iskoristiti boju za svoje potrebe.

Višak boje nakon krečenja i upotreba

Stolice

Stare drvene stolice će izgledati novo ako su brušene i obojene u svetle ili, obrnuto, mirne boje. Nakon što se boja osuši, prekrijte nameštaj slojem providnog laka.

Vrata

Možete odlučiti da napravite hrabar korak i obojite unutrašnja vrata u drugu nijansu. Stari premaz mora biti uklonjen posebnim alatom, kitom neravnina i naneti željenu boju. Možete odlučiti da napravite hrabar korak i obojite unutrašnja vrata u drugu nijansu. Stari premaz mora biti uklonjen posebnim alatom, kitom neravnina i naneti željenu boju.Emajl boje izgledaju veoma dobro, vrata ne moraju biti lakirana. Ne zaboravite da izaberete prave ručke.

Ogledalo i višak boje nakon krečenja

Možete da napravite moderan efekat starenja tako što ćete naneti novi sloj na staru boju, ostaviti da se osuši i prevrći brusnim papirom, stvarajući ogrebotine. Ogledalo u takvom vintage okviru dobro će se uklopiti u rustikalni stil, kao što je Provansa.

Stona lampa

Ako ne želite drastične promene, obojite svoju stonu lampu. Štaviše, možete promeniti boju noge ili abažura ili ga potpuno učiniti monofonijskim.Sada radna površina ne izgleda tako dosadna i dosadna.

Dvorište

Ako je ostalo mnogo višebojnih boja, onda možete dodati osvetljenost u rasadnik – uzmite šablone i nacrtajte ceo zoološki vrt. Na isti način možete transformisati  ogradu, klupe, stepenice, saksije ili baštenske staze.

 

Ramovi i višak boje nakon krečenja

Bez obzira šta ukrašava vaše zidove: fotografije srećnih trenutaka, postere ili reprodukcije poznatih slika, ne možete menjati sadržaj, već samo ramove obojiti u jednu ili različite boje. Oseban trik je u tome što takva tehnika stvara određeno raspoloženje. Na primer, neonske boje se prenose u 90-e, a svetle boje daju strogost i konciznost.

Kuhinjski elementi

Kupovina nove kuhinje je preskupa ovih dana. Ali možete ažurirati fasadu ostatkom boje. Učinite gornje ormariće svetlim, a donje u umirujućim bojama. Ali pre rada, vrata se moraju ukloniti i okačiti nakon potpunog sušenja.

runna10/iStock/Getty Images plus via Getty Images