Trendovi: Elegantni vintidž

by | September 13, 2017

Ovaj stil uređenja enterijera danas je veoma popularan i inspirativan, kako za dizajnere tako i za one koji sami uređuju svoj dom. U njemu preovlađuju pastelne boje, pa deluje smirujuće i opuštajuće, a cvetni dezeni, koji su takođe često zastupljeni, prostoru daju posebnu romantičnu notu.

Vintidž detalji jesu originalni i unikatni komadi nameštaja: fotelja, ormar, stočić, komoda, radni sto iz tridesetih ili četrdesetih godina 20. veka. Na primer, na vintidž stočić možete da stavite šolje, čajnik i vazu sa motivom ruža koji je u to doba bio moderan. Stara fotografija u vintidž ramu i stare knjige na polici dopuniće ovaj prostor, koji može da postane i mali kutak u dnevnoj sobi za odmaranje i opuštanje uz čaj ili knjigu.

Guliver/Thinkstock

Vintidž detaljima možete osvežiti kuhinju i uneti dašak prošlih vremena. Na otvorene police stavite boce za mleko, limene posude, tegle za pekmez i džem, ili metalne kutije za čuvanje keksa. Možete dodati i neku kuhinjsku krpu u boji i dezenu koji karakterišu ovaj stil, ili vazu s ružama i malu sliku sa retro motivom.
Detalji koji nose patinu starih vremena mogu da budu zanimljiv akcenat u svakom enterijeru doma. To su, na primer, stara zidna ogledala, foto-aparati ili telefoni, mesingane stone lampe, starinski stalci za kišobrane, slike sa starim ramovima, igračke, pletene korpe.

Vintidž stil rezervisan je za zaljubljenike u neka prošla romantična vremena, pristalice pastelnih boja i floralnog motiva, i ljubitelje starog, nasleđenog nameštaja koji uživaju u njegovoj novoj ulozi u svom domu.

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs