Kako ukrasiti jelku da izgleda veličanstvenije: Pripremite se na vreme za ovogodišnje praznike

by | November 14, 2022
kako ukrasiti jelku

Evo kako ukrasiti jelku kako bi izgledala luksuznije i bogatije ove godine, prema savetima profesionalaca!

Možda se već pripremate za zimske praznike? Pretpostavimo da ste već naručili jelku (ili uzimate onu koju koristite iz godine u godinu, ako govorimo o veštačkoj jelki), a sada je vreme da je ukrasite. Kako da  jelka izgleda kao ona iz božićnih filmova?

Ovde je važno dati dekoru dubinu i učiniti drvo luksuznim i čvrstim. Kao i u vašoj garderobi, važno je koristiti slojevitost i mudro rasporediti kompoziciju u dekoraciji jelke. Zvuči dovoljno jednostavno, zar ne? Ali postoji nekoliko saveta koji će vam olakšati posao.

Kako ukrasiti jelku ove godine?

Veliki ukrasi

Dekorateri veruju da obilje velikih ukrasa menja izgled jelke. Počinite sa najvećim ukrasima a manje stavljajte  duboko između grana za više punoće. Važno je koristiti veliki i lagani dekor, a ne onaj koji će povući grane  nadole. Dizajneri preporučuju korišćenje božićnih igračaka od tkanine.

Oni su prilagođeni deci i lagani su, tako da ne opterećuju grane a ne stvaraju ni više praznine. Zvuči dovoljno jednostavno, zar ne?

Ipak, ne treba bacati ni sitne ukrase, pogotovo ako nisu lišeni finoće. Pomešajte ih sa većim dekorom. Igrajte se sa veličinom i razmerom. Dekoracija predmeta različitih veličina pomoći će da se postigne bujan, ali dobro izbalansiran izgled.

Svetla i sjaj

Sjaj  uvek stvaraju osećaj slavlja – čine svaki enterijer svečanijim i magičnijim. Važno je da ove ukrase uključite u svoju božićnu jelku. Ovo će učiniti da jelka izgleda veće.

Reflektivni predmeti, bilo da su venci ili ukrasi, mogu pomoći da se osvetle tamna područja unutar drveta i dodaju lep spektar boja kada su svetla uključena. Učinite izgled jelke svetlucavim i višedimenzionalnim.

Božićna dekoracija 2022: Saznajte prvi šta će biti u trendu ove praznične sezone!

Kako ukrasiti jelku trakama

Traka može biti osnova prelepe božićne jelke. To može biti ne samo šljokice, već i boa od perja. Možete umotati deblo svetlucavim trakama— izgledaće kao da tu leže slojevi i slojevi blaga, a drvo će da svetluca iznutra. Dodavanje traka popuniće mršav četinar.

Venac od perja je odličan za vizuelni uticaj bez težine. Ako je venac osnova, onda trake mogu delovati kao završni dodir. Sve umotajte u somot traku da biste potpuno uhvatili oko i pokrili i popunili sve oblasti koje ste propustili svetlom i ukrasima.

Prirodni stil

Mnogo šarenog dekora, traka i venaca su elegantni i svečani, ali ovo nije jedina opcija. Koristite prirodne elemente kao što su šišarke, kriške sušenog citrusnog voća ili venci od zimskih bobica.

Oni će dodati sjaj božićnoj jelki. Pronađene šišarke su odlične za ukrašavanje i savršeno su rešenje za popunjavanje velikih praznina u vašoj božićnoj jelki.

Šta će još doći u obzir? Šimšir, listovi magnolije ili tradicionalni zimzeleni listovi i grančice sa bobicama dodaće vizuelni uticaj i punoću. Sve su dostupne u svežem, konzervisanom i veštačkom obliku kako bi odgovarale bilo kom stilu i budžetu.


2Mmedia/iStock/Getty Images Plus via Getty Images