Božićni ukrasi koji privlače sreću

by | December 31, 2022
Božićni ukrasi koji privlače sreću

Ovo su božićni ukrasi koji privlače sreću. Ukrasite svoj dom i ispunite ga dobrim vibracijama i energijom!

Ukoliko verujete u feng šui ili vam je ovaj koncept jednostavno interesantan, sigurno znate da neki simboli važe za prave magnete sreće i blagostanja. Pa ukoliko još uvek niste ukrasili dom, a želite da u narednu godinu uđete s pozitivnim vibracijama, izaberite upravo ove novogodišnje ukrase.

Božićni ukrasi koji privlače sreću

Venac

Adventski venac je jedan od glavnih božićnih ukrasa koji donosi sreću.   Možete ga okačiti na ulazna vrata, iza stolica u trpezariji ili ukrasiti prozore dnevne sobe. Predlažemo tri stila ukrasa za vaše božićno drvce: klasični, rustikalni i nordijski. Takođe, neka sve oko drveta odgovara jedno drugom.

Ukrasi za jelku koji privlače sreću

Ponekad ne možete da postavite svoje drvo na savršeno mesto. Možda je vaša porodica oduvek postavljala jelku u trpezariju tako da može biti mesto za praznični obrok, ili je vaša porodična tradicija da držite jelku u dnevnoj sobi tako da se može videti svaki dan. Ako morate da postavite svoje božićno drvce u drugu Feng Shui oblast u vašem domu, evo nekoliko načina da uravnotežite energiju.

Ako locirate svoje drvo u zoni karijere, ukrasite ga plavim svetlima i ukrasima,  plavo/crnim šarama drveta kako biste pomogli da se energija vode uravnoteži.

Ako se vaše drvo nalazi u zoni za decu ili u zoni korisnih ljudi, koristite metalne ukrase, šljokice, bela svetla i srebrnu ili zlatnu suknju od drveta sa akcentom.

Ako je vaše drvo bilo u području ljubavi ili znanja, koristite mnogo keramičkih ukrasa, žutih i crvenih svetala i crvene suknje. Preskočite šljokice i bela svetla ovde, jer vam ne treba više metala.

Ako se vaše drvo nalazi u zoni uzemljenja vašeg doma, izaberite žutu ili zlatnu traku i jarko žutu zvezdu ili anđela sa zlatnom kosom na vrhu drveta.

Mnogi ljudi misle da moraju da iznesu ukrase vredne godine, voleli ih ili ne, i nekako da sve uklope. Međutim, dobro je feng šui  prikazati samo one ukrase koje zaista volite, a ne celu svoju kolekciju. Ako svake godine menjate ono što prikazujete, vaši ukrasi će postati značajniji.

Ako ne postavljate božićnu jelku, ali ipak želite da proslavite sezonu, unesite malo prirode u zatvoreno tako što ćete pokazati zimzelene grane ili božićne zvezde kako biste sprečili bilo kakvu zimsku sumor i podstakli svoje goste da se smeju i uživaju u prazniku.

Božićni ukrasi koji privlače sreću- simboli

Zvezda

Zvezd aje povezana sa slavljem i željama. Izaberite ih svetle da biste njima ukrasili različite prostore u svojoj kući,

Čarape

Božićne čarape su simbol sreće i blagostanja.

Irvasi

Ako postoji neka životinja povezana sa Božićem, to je irvas. Simbolizuje snagu, unutrašnji mir, obnovu, zaštitni instinkt i odanost. Stoga, ukrašavanje njima može samo da nam sluti dobro. Odaberite ih u figurama za ukrašavanje ili ukrašavanje drveta ili u printovima za jastuke , kao na slici.

Zvončići

Zvuk zvona nas upozorava na blizinu Deda Mraza, ali je mnogo više od toga. Dekorisanje njima privlači radost, dobre vibracije i sreću.

Imela

Da li želite da 2023. dođe puna sreće? Ukrasite svoju kuću buketom imele. Granu možete staviti ispod ulaznih vrata ili kao ukras na naslon stolice. Po tradiciji, stari korsaž mora biti spaljen 13. decembra, a novi se mora staviti pre 24. decembra.

Artfoliophoto/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tags: