Police za knjige preko celog zida: 5 načina kako da ih dizajnirate

by | November 8, 2022
police za knjige

Police za knjige mogu biti zvezdani komad nameštaja u vašoj dnevnoj sobi, ako ih dobro uklopite u prostor.

U nastavku vam otkrivamo 5 načina kako najbolje iskoristiti prostor, a da polica, pored praktične, ima i estetsku funkciju.

Police za knjige preko celog zida

Unesite boje

Ako želite da razbijete belinu dnevne sobe izaberite policu druge boje. Imajte na umu da boja bude neutralna, a upečatljiva tako da razbije monotoniju, a da u isto vreme ne umara. A ako vam dosadi jedna boja lako možete transformisati policu i uneti sasvim novi izgled celoj sobi.

Praktičan dizajn

Dizajn ove police za knjige odgovara na tri jasna cilja: da integriše kanal za gasni kamin, da ugradi televizor u kabinet koji može da se sakrije kada se ne gleda i, na kraju, da ukrasi dnevnu sobu i postane deo za skladištenje knjiga, vaza ili drugih predmeta.Jedna od njegovih posebnosti su police različitih veličina- mala igra asimetrije .

Police koje menjaju oblik

Police za knjige kao u biblioteci

Ova jedinica za knjige podseća na klasični model iz biblioteke. Kada je izrađena od masivnog hrasta, ovaj materijal ispunjava dnevni boravak toplinom. Dizajnirajte je je oko velikog prozora, na najvažnijem zidu sobe. Dodajte i kutak za sedenje u vidu klupe ili udobne fotelje ili stolice.

Klasične police za knjige

Ova polica za knjige je napravljena u obliku obrnutog slova “U”. Dizajnirna je na ovaj način da se maksimalno iskoristi prolaz između dve sobe. Kompletan komad se sastoji od dvoja vrata koja omogućavaju pristup trpezariji i, oko njih, police za knjige u koju možete postaviti knjige, slike, saksije… Vizuelno, drvo, njegova meka boja, daju toplinu prostoru.
I vrata i ormar su u istom svetlosivom tonu kao i zidovi, stvarajući vizuelni kontinuitet i spokojniji efekat. Dizajn nameštaja je simetričan i pomaže u prenošenju osećaja reda.

Police i tapete

Police za knjige možete kombinovati i sa tapetama i tako dobiti sasvim novi dizajn i ovog komada nameštaja ali i cele dnevne sobe. Ukoliko dodate i klupicu za sedenje, dobićete idealan kutak za čitanje i beg od stvarnosti.

urfinguss/iStock/Getty Images Plus via Getty Images