Spavaća soba u kojoj ima dovoljno prostora za odlaganje (VIDEO)

by | January 16, 2023
Spavaća soba u kojoj ima dovoljno mesta za sve (VIDEO)

Ako se pitate kako da u prostoriju male kvadrature smestite sve potrebne elemente spavaće sobe, pogledajte u nastavku video sa interesantnim predlozima. 

 

Spavaća soba u kojoj ima mesta za sve vaše stvari

Prilikom formiranja spavaće sobe, dizajneri se susreću sa problemom male kvadrature u koju je neophodno smestiti sve elemente, od kojih najviše prostora zauzimaju elemnti za odlaganje stvari. Zato je potrebno uključiti kreativnost, a na primerima možete videti kako spavaća soba može dobiti sasvim novi izgled koji prati vrhunska funkcionalnost.

 

Mala spavaća soba i walk-in garderober

Ovo je primer spavaće sobe male kvadrature u kojoj se ipak našlo dovoljno prostora za formiranje walk-in garderobera. Kako bi se obezbedio dodatan prostor za odlaganje, krevet je postavljen na podest u sklopu kojeg je moguće smestiti razne stvari.

 

U sklopu radnog stola se nalazi i noćni stočić kako bi sve stvarčice bile nadohvat ruke. Ipak, ono što čini zanimljivijom ovu prostoriju jeste činjenica da je i pored malog prostora formiran adekvatan walk-in garderober. To je doprinelo stvaranju prozračnog i urednijeg ambijenta, a sam dizajn prostorije je prilično ujednačen.

 

Garderober na drugačiji način

Iako je u okviru spavaće sobe potrebno smestiti više različitih elemenata, na prvom mestu je ambijent u kojem treba lepo da se osećate. Slobodan prostor je vrlo važna stavka, ali to ne znači da trebamo ostati uskraćeni određenih stvari.

 

Na prikazanom primeru vidimo kako je garderober kreiran na zanimljiv način, štedeći prostor. Na njega je postavljen krevet, a u okviru stepenika koji vode do njega su postavljene fioke koje takođe mogu poslužiti za odlaganje sitnica.

 

Kompaktna mala spavaća soba

Ako je pred vama zadatak uređenja vrlo male spavaće sobe, ovaj primer vam može poslužiti kao inspiracija. Vidimo kako je svaka funkcija dobila sasvim dovoljno prostora, od radnog prostora do mesta za spavanje, a odlaganje garderobe je rešeno na zanimljiv način, uključujući i mesto za kofer.

 

To svakako može poslužiti i za druge, vama važne stvari, a poenta je i u najmanjem iskorišćenom uglu. Iznad je postavljen ormar koji se pruža do plafona, a u sklopu kojeg ima dovoljno mesta za sve neophodne stvari.

Ako i vi imate malu prostoriju u finkciji spavaće sobe, vreme je da odaberete kreativna rešenja.

 

 

 

 


Borjana Božić

Explora_2005/gettyimages