Organizacija male spavaće sobe: Korisni saveti za uštedu prostora

by | July 31, 2023
Organizacija male spavaće sobe: Korisni saveti za uštedu prostora

Uređenje male spavaće sobe može biti izazov, ali sa dobrim organizacijom možete iskoristiti svaki centimetar prostora. Evo nekoliko saveta koji će vam olakšati organizaciju i nadamo se, pružiti vam inspiraciju.

7 saveta za uređenje male spavaće sobe i uštedu prostora

1. Fiokice za cipele ispod kreveta

Kreveti u spavaćim sobama zauzimaju dosta prostora, zato ga iskoristite pametno postavljanjem fioka za cipele ispod kreveta. Ove praktične fiokice sa točkićima mogu poslužiti ne samo za cipele već i za odlaganje posteljine, peškira, ćebe i drugih stvari koje ne koristite svakodnevno.

2. Plastične kutije za ormar sa oznakama

Važno je iskoristiti vertikalni prostor u ormaru kako biste mogli skladištiti više stvari. Postavite nekoliko plastičnih kutija sa sopstvenim oznakama. Na primer, kutiju za donji veš, čarape, šalove i drugo. Oznake će olakšati snalaženje i sprečiti konfuziju.

3. Police za knjige iznad kreveta

Često zaboravljamo da iskoristimo vertikalni prostor iznad kreveta, a to je velika greška! Ako imate kolekciju knjiga, montirajte više polica iznad kreveta i na njima držite knjige. Tako ćete uštedeti prostor na drugim delovima sobe.

4. Police na zidu za odlaganje odeće

Ova ideja je sjajna za manje prostorije. Ako imate zidnu poličnu jedinicu, možete je iskoristiti kao ormar. Okačite odeću poput džempera, haljina i jakni iznad vrata i koristite merdevine kako biste došli do garderobe. Ovo je posebno praktično za sezonsku odeću koju ne koristite često.

5. Police u uglu za cipele

Umesto postavljanja polica za knjige, možete ih instalirati u ugao sobe, složiti ih i koristiti za odlaganje cipela. Ovo je veoma praktičan način da organizujete obuću i održavate sobu urednom.

6. Pregrade i organizatori u fiokama za uštedu prostora

Fiokama u spavaćoj sobi često nedostaje organizacije, što dovodi do nereda i gubljenja stvari. Kako biste to sprečili, razmislite o postavljanju pregrada i organizatora unutar fioka. Ovo će vam omogućiti da efikasno organizujete odeću, donji veš, aksesoare i sve ostalo što čuvate u fiokama. Na taj način, svaka stvar će imati svoje mesto, olakšavajući vam svakodnevno snalaženje.

7. Ogledalo sa skrivenim prostorom za nakit

Kad imate malu spavaću sobu, važno je iskoristiti svaku površinu na pametan način. Razmislite o postavljanju ogledala koje ima skriveni prostor za odlaganje nakita. Ovo elegantno rešenje će vam omogućiti da držite svoje dragocenosti organizovane i na dohvat ruke, dok istovremeno štedite prostor na komodi ili stolu. Ovakvi ogledali sa skrivenim odlagalištem dolaze u različitim stilovima i veličinama, pa možete odabrati ono koje najbolje odgovara vašem ukusu i potrebama.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da bolje organizujete svoju malu spavaću sobu i maksimalno iskoristite prostor koji imate. Uživajte u uređenju svog kutka za opuštanje i odmor!


Borjana Božić

demaerre/gettyimages