Zabavno i koloritno: sasvim drugačiji enterijer

by | March 10, 2023
Zabavno i koloritno: sasvim drugačiji enterijer

Ovaj sasvim drugačiji enterijer proizašao je iz potrebe klijenta za snimanjem vlogova, organizovanjem zabava i generalno željom za prostorom koji zrači pokretačkom energijom. 

 

Sasvim drugačiji enterijer: rapsodija boja i oblika

Snimanje i žurke bili su najviši na listi prioriteta, pa je zabavan i upadljiv enterijer bio logično rešenje. Čisto bela dekoracija reflektuje i raspršuje svetlost, stvarajući idealnu pozadinu za video zapise. Beli popločani pod upotpunjuje svetlu scenu, dodajući moderne geometrijske motive.

Vizuelizovan od strane Galine Lavriščeve, enterijer se predstavlja kao delo moderne umetnosti. Savremeni komadi nameštaja poprimaju skulpturalnu suštinu, smešteni u ovom galerijskom okruženju. Zidovi sa trodimenzionalnim karakteristikama i zanimljive pregrade imaju ulogu u stvaranju zanimljivih pozadina za snimanje.

Dnevna soba izgleda kao filmski set, ispunjena mrljama boja koje privlače pažnju i upečatljivim siluetama nameštaja. Uska, samostojeća polica za knjige izgleda kao pažljivo postavljen rekvizit koji iskače na svetloj i umetničkoj pozadini.

Dve jarko žute visilice spuštaju se sa plafona da bi upotpunile izgled, a zajedno sa crvenim ukrasom na zidu prave zanimljivu, razigranu postavku. Neobična zelena akcentna stolica i žuti bočni sto stvaraju neobično mesto za predstavljanje pred kamerom, a moredan tepih je odabran kako bi povezao sve elemente u jednu celinu.

Drugačiji enterijer: kuhinja kao bar

Dve jedinstvene podne lampe više liče na umetničku instalaciju nego na jednostavno osvetljenje. Iza njih, perforirani metalni paneli delimično dele dve prostorije. Mogućnost povezivanja dve sobe kao jednog otvorenog prostora čini ovaj dom idealnim za velike zabave i okupljanja. Jedinstvena stolica i moderna podna lampa čine kutak za čitanje.

Centralno mesto u ovoj prostoriji zauzima polukružni šank, što je sasvim očekivan odabir s obzirom da je kuhinja zamišljena kao bar. Plavi set, trpezarijski sto i stolice su za šest osoba i predstavljaju upečatljivu postavku u ovoj prostoriji. Takođe, u ovoj prostoriji značajnu ulogu ima rasveta koja je postavljena tako da istovremenu deluje lagano ali i skulpturalno.

 

 

Borjana Božić

ArchiViz/gettyimages