Uređenje hodnika: Evo kako da ovaj prostor učinite zanimljivim

Uz nekoliko jednostavnih trikova, ovaj prostor lako može izgledati moderno i uređeno.

by | March 31, 2023
Uređenje hodnika

Ljudi često zanemare uređenje hodnika jer se fokusiraju na veće prostore u kući. Međutim, uređenje ovog prostora je jednako važno. 

Saveti za uređenje hodnika

Hodnik je prvo što će vaši gosti ugledati kada ulaze u kuću. Iz tog razloga ne bi trebalo da zanemarite njegovo uređenje, naprotiv. Uz nekoliko jednostavnih trikova, ovaj prostor lako može izgledati moderno i uređeno.

Sklonite lične stvari

Hodnik može biti idealan za nagomilavanje pošte i potrepština za kućne ljubimce. Međutim, ovaj prosto treba da bude uredan, a ne pretrpan raznim stvarima. Kako su ovo obično uzani i tesni prostori, izbacite sve stvari kojima nije mesto tu.

Uređenje hodnika: Birajte svetle boje

Svetle boje prenose umirujuću i pozitivnu energiju. To će učiniti da se vaši gosti osećaju prijatno kada uđu u vašu kuću. Poigrajte se sa bojama zidova i dekorativnim elementima poput slika.

Odaberite zanimljivo cveće

Hodnik mora biti funkcionalan, međutim to ne znači da ne može da ima i dekorativne elemente. Jedna interesantna vaza sa cvećem nije nikom naškodila. Svejedno je da li je u pitanju živo cveće ili veštačko, ovo će uneti vedrinu u prostor i učiniti ga zanimljivim.

Uređenje hodnika: Postavite ogledalo

Ogledala mogu da stvore iluziju o veličini ovog prostora, a istovremeno imaju i dekorativnu funkciju. Osim toga, praktično je da možete još jednom da se pogledate pre nego što izađete iz kuće.

Koristite prenosivi nameštaj

Prenosivi nameštaj može biti veoma koristan. Stolice, male klupe ili taburei mogu savršeno da se uklope u ovaj prostor. Osim što je praktično da možete da sklonite ili vratite nameštaj kada vam treba, možete s eigrati i sa različitim dizajnima i menjati ih za različite prilike. Na primer, što ne biste sada izabrali neki tabure sa cvetnim dezenom?

Dakle, kada je uređenje hodnika u pitanju preterivanje nije preporučljivo, ali svakako imate slobodu da se malo poigrate sa dizajnom i dekorisanjem. Manje je više, zar ne?

Snežana Vranić

Photo by Spacejoy on Unsplash