Dizajneri poručuju: Na ove stvari u stanu nemojte trošiti mnogo novca

by | March 9, 2024
Dizajneri poručuju: Na ove stvari u stanu nemojte trošiti mnogo novca

Ako se pitate kako da uštedite novac, a ujedno imate lepo uređen enterijer, u nastavku pogledajte šta to dizajneri savetuju. 

Dizajneri vas savetuju: Ove stvari u stanu ne moraju da budu skupe!

Anketirali smo dizajnere o dekorativnim predmetima koji jednostavno nisu vredni trošenja. S obzirom da opremanje doma iziskuje veliku potrošnju novca, važno je znati na kojim stvarima možemo uštedeti.

Preskupe trpezarijske stolice

Često možemo pronaći funkcionalne stolice po pristupačnim cenama. One mogu ispunjavati osnovne potrebe za sedenjem i podržavanjem tela tokom obroka ili sedenja za radnim stolom, a da pritom ne koštaju previše. Estetika stolica nije nužno povezana sa visokom cenom. Postoje mnoge pristupačne stolice koje su modernog dizajna i koje će se lepo uklopiti u različite enterijere.

Pomoćni stočić

U dnevnoj sobi pažnju privlače sofa, tepih, dekor na zidu, kafe-stočić, osvetljenje i police. Pomoćni stočić se nalazi u uglovima i ne koristi se aktivno. Njegova uloga je da ponese određene stvarčice, poput biljke ili knjiga, a pre svega da upotpuni kutak i deluje lepo. Zato ne morate mnogo ulagati u njegov kvalitet, samo potražite jednostavan model.

Ne trošite novac na zavese!

Zavese su nezaobilazna završnica svake prostorije, ali to ne znači da na njih morate potrošiti bogatstvo. Jednostavni modeli će imati identičan efekat, a kada je reč o draperijama možete potražiti jedinstvene tkanine i sami iskrojiti adekvatne draperije.

Ogledala su efektna i sa jednostavnim ramom

Dizajneri savetuju svojim klijentima da ne troše velike svote novca na dekorativne predmete kao što su ogledala. Moguće je pronaći ogledala lepog izgleda i jednako dobrog kvaliteta, a nisu zanemarljivi ni modeli koji imitiraju skupocene ramove. Ona svakako predstavljaju jedan od poslednjih dodataka enterijeru i tek kada odaberete nameštaj i glavni dekor, možete se pozabaviti idejom o postavci ogledala.

Bitne stvari u stanu: Pametno sa umetničkim predmetima

Umetnost može da definiše prostor — veliko umetničko delo, poput slike i grafike može da istakne zid — ali ne mora da predstavlja veliki trošak. Zaobiđite popularne galerije i umetnine potražite kod amaterskih slikara, učenika umetničkih škola i sl. Ako ste rešeni da imate unikatno umetničko delo, najjeftiniji način da do njega dođete jeste da sami postanete stvaralac istog. Budite kreativni i poigratje se bojama.

Staze u hodnicima

Staze u hodnicima obično imaju praktičnu svrhu – zaštita poda od habanja i prljavštine. Funkcionalna staza može biti pristupačna i ne mora koštati puno novca. Staze u hodnicima se često menjaju ili zamenjuju zbog trošenja ili promene stilova dekoracije. Trošenje velike sume novca na nešto što će se možda brzo zameniti može biti nepotrebno.

Za dekorisanje polica i stolova posetite lokalne pijace i pronađite zanimljive polovne ili starinske komade koji će dobiti novi život u vašem domu, a mogu izgledati vrlo šik i lepo.


Vasyl Cheipesh/gettyimages

Tags: