ŽELITE VIŠE PROSTORA U STANU?

by | November 9, 2017

Stanovi kao što su garsonjere mogu se urediti na vrlo zanimljiv način. No, kako biste maksimalno iskoristili svaki centimetar prostora, potrebno je biti kreativan i snalažljiv. Donosimo vam nekoliko simpatičnih ideja koje će mali stan učiniti funkcionalnijim.

DVOSTRUKA ULOGA NAMEŠTAJA
Kada govorimo o garsonjeri, veoma je važno biti kreativan kako bi se iskoristio svaki centimetar. Ako planirate uređenje svog malog životnog prostora, razmišljajte o tome kako bi nameštaj s kojim raspolažete (ili koji planirate da kupite) mogao da se iskoristi za više aktivnosti.

1
Odlična ideja za mali prostor jeste tabure. Osim što ima funkciju mesta za sedenje, tabure može da posluži i kao kafe-stočić za vaš dnevni boravak.

2
Komoda ili pak niski ormar, ako je postavljen između kuhinje i ostatka stana, može da preuzme funkciju šanka, odnosno, u kombinaciji s barskim stolicama, kuhinjskog stola. Ako je prostor baš mali, predlažemo vam zidni sto na rasklapanje.

3
Danas su dostupni i brojni preklopivi komadi nameštaja poput stolica i radnog ili kuhinjskog stola koji, kada nisu u funkciji, ostaju sklopljeni i imaju ulogu uskog ukrasnog ormarića koji ne zauzima puno prostora.

ZIDNI NAMEŠTAJ
Zidovi često ostaju neiskorišćeni, a u malom enterijeru oni zlata vrede. Kako biste maksimalno iskoristili prostor garsonjere, rešenje potražite u visećim ormarićima poput onih kakve imamo u kuhinji.

1
Zidne ormare možete smestiti iznad kreveta ili sedeće garniture, iza vrata, u kupatilu iznad WC šolje ili pak po zidovima u hodniku, a ukrasite li neke od njih ogledalima, dobićete vizuelno veći i svetliji prostor. Sličan učinak imaju i zidne police, koje deluju prozračnije, a prostoru daju zanimljivu notu.

2
Ako imate mogućnost da iskoristite visinu prostorije, predlažemo vam da nabavite ili napravite krevet na sprat ispod kojeg možete postaviti komode, manju sofu za sedenje, radni sto…

UKRASNE PREGRADE
Osim što su ukras prozora te nas štite od sunca i znatiželjnih pogleda, zavese mogu biti i vrlo kreativan detalj u garsonjeri koji može imati funkciju pregradnog zida. Običnim ili panel-zavesama te ukrasnim trakama možete odvojiti kuhinju ili spavaći deo od ostatka prostora, što će delovati vrlo efektno.
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs