Etnično + eklektično + retro: Čudesan spoj za savršen enterijer

by | April 18, 2023
Etnično + eklektično + retro: Čudesan spoj za savršen enterijer

Ako želite da kreirate zaista individualne i karakterne životne prostore, onda ovaj enterijer zaista može poslužiti kao inspiracija. 

 

Čudesan spoj za savršen enterijer

Unutar ovog intrigantnog enterijera, otkrićemo čitav niz zanimljivosti i zanatskih komada koji se spajaju sa modernim dizajnom nameštaja i elementima dekoracije. Indijska umetnička dela susreću se sa savremenim nameštajem za dnevni boravak i trpezariju u bogatoj paleti crvene, zelene i žute.

Površine 83 kvadratna metra ovaj dom u etničnom eklektičnom stilu karakterišu zapanjujuća starinska indijska umetnička dela. Smaragdno zelena stolica sa naslonom izaziva kraljevski osećaj u dnevnom boravku. Odgovarajući zeleni akcentni jastuk stvara vezu u boji između stolice i moderne sofe, dok se stočić uklapa u prostor između.

Mali trpezarijski sto sa postoljem okružen je sa dva različita stila trpezarijskih stolica kako bi se formirao neformalni izgled. Fenomenalni luster od perli čini veoma dekorativni dodatak prostoru. Tradicionalno indijsko umetničko delo donosi veličanstvene svetle boje.

Tamnozelene note se ponovo pojavljuju u kuhinji, gde svetlo crveni SMEG frižider stvara smeli kontrast. Grupa kuhinjskih svetiljki unosi čist beli dodatak u šareni dizajn kuhinje, a oštra bela mermerna ploča prekriva kuhinjsko ostrvo.

U hodniku, ogromno okruglo ogledalo naglašava tapacirano ulazno sedište po meri na suprotnoj strani. Zanimljiv efekat stvaraju i zelena farba iza moderne komode, a tu je i retro poster.

Zastakleni balkon služi kao kutak za čitanje. Moderne zidne svetiljke stavljaju bakarni naglasak na zidnu ploču sa drvenim letvicama. Asortiman jastuka dodaje opuštenu eklektičnu estetiku.

U glavnoj spavaćoj sobi, zidovi od gline stvaraju dubinu i teksturu. Metalne visilice  dodaju glamurozan aspekt etnike, dok kitnjasto ogledalo predstavlja pravi dekorativan element.

Pločice sa uzorkom daju retro atmosferu u kupatilu, a posebno lepo izgleda mesingani umivaonik.

 


Borjana Božić

YKvision/gettyimages

Tags: