Elegancija bez premca

by | December 7, 2017

Raskošan dnevni prostor koji vam prikazujemo uredio je arhitekta Breno Santiago, kao izložbeni prostor brazilskog brenda nameštaja Design da Vila. Iako nije reč o realnom stambenom prostoru, i te kako može poslužiti kao odlična inspiracija za uređenje dnevnog boravka.

Brazilski brend nameštaja Design da Vila nastoji da, osim pojedinačnih komada nameštaja i kućnog aksesoara, svojim kupcima ponudi i kompletna rešenja za različite prostore. U tu svrhu, kompanija redovno angažuje arhitekte i dizajnere enterijera, kako bi osmislili životne prostore za različite korisnike, koristeći pritom isključivo nameštaj ovog brenda.
Prostor koji vam prikazujemo uredio je Breno Santiago, arhitekta iz Sao Paula. Njegov zadatak bio je da osmisli dnevni prostor koji se sastoji iz dnevne sobe, trpezarije i radnog kutka. Iako se služio skoro isključivo neutralnim bojama i prirodnim materijalima, arhitekta je stvorio luksuzan prostor koji odiše glamurom.

Prva podcelia na koju se nailazi jeste trpezarija, koja je opremljena trpezarijskim setom za čak deset osoba. Osim toga, od nameštaja je tu još samo minimalistička komoda od MDF-a visokog sjaja, koja je oslonjena uza zid, paralelno s dužom stranom stola. Iako su svi komadi nameštaja veoma svedenog dizajna i neutralnih boja, ovaj ambijent krasi veoma glamurozan izgled. On je postignut sjajnim površinama, efektnom usmerenom rasvetom i raskošnom biljnom dekoracijom.

Članak se nastavlja posle reklama

Jedan od najupečatljivijih detalja u čitavom prostoru jeste zid iza komode. On je u potpunosti prekriven ogledalom, koje je isprekidano vertikalnim drvenim elementima. Reflektujuća površina dodatno je proširila prostor i dala mu još veći sjaj.
Osim biljnog materijala, jedini koloritni akcenti u svetlom neutralnom ambijentu jesu velika slika u plitkoj niši u trpezariji, kao i kraljevsko plava fotelja odmah do nje. Kako su za ostatak prostora, uključujući i zidove i podove, odabrane prljavobela te svetle nijanse bež i sive, ovi detalji došli su do punog izražaja.

Dnevni boravak opremljen je uobičajenim elementima: sofom, foteljama, lenjivcima i klub-stočićima. Ono što je ovaj prostor učinilo upečatljivim jeste interesantna kompozicija sačinjena od niskog četvrtastog i nešto višeg okruglog klub-stočića koji se oslanja na njega, te dekorativnih predmeta izloženih na njima. Snažan utisak ostavljaju i uramljene grafike na zidu iza sofe, koje su istaknute ugradnom usmerenom rasvetom.

Na dnevni boravak nadovezuje se još radni kutak. On je veoma svedeno opremljen, te se ovde nalaze samo radni sto i kožna stolica. Originalan detalj jeste rešenje rasvete – umesto klasične stone lampe, površinu stola osvetljava visoka podna lampa. Ni u ovom kutku nije izostala biljna dekoracija.

 

Članak se nastavlja posle reklama

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Članak se nastavlja posle reklama

Tags: