SAVREMENA INTERPRETACIJA KLASIKE

by | December 29, 2017

Arhitekte Ela Nešić i Danilo Nedeljković projektovali su raskošan stan na Vračaru, koji spaja savremena enterijerska rešenja s odlikama klasičnih pariskih salonskih stanova.

Delikatan izazov reinterpretacije klasičnog salonskog stana u savremenom trenutku autori su rešili veoma uspešnim kreiranjem enterijera koji odiše elegancijom, odmerenošću i minucioznim, unikatnim detaljima – u kome su klasični i moderni elementi idealno izbalansirani.

Harmonični prostor ostvaren je svedenom paletom boja i materijala – i pažljivo odabranim komadima nameštaja, umetničkih predmeta i dekorativnih elemenata, znalački povezanih u jedinstvenu vizuelnu celinu. Intenzivno učešće autora u celokupnom procesu izvođenja radova znatno je doprinelo krajnjem rezultatu.

Prostrana trpezarija s dnevnim boravkom i kuhinjom jedinstvena je vizuelno-prostorna celina, okupana prepodnevnim sunčevim svetlom koje dolazi kroz velike francuske balkone. Moderna minimalistička kuhinja odvojena je od trpezarije staklenom kliznom pregradom, koja predstavlja upečatljiv detalj ovog ambijenta.Kamin obložen prirodnim kamenom, s niskim sedenjem, zauzima centralni deo dnevne celine i formira suptilan prelaz iz zone trpezarijskog sedenja u intimniji deo s ugaonom garniturom i rekamijeom uz televizor. Radi stvaranja pozitivne atmosfere, uneti su koloritni akcenti, poput fotelje Houston proizvođača Baxter, od brušene kože u boji lavande, koja je pozicionirana uz kamin.


Tags: