Prolećni trendovi za osveženje doma

by | May 4, 2022

Proleće je vreme obnavljanja celokupne prirode, a ukoliko i vas inspiriše na promene i budi u vama želju da preuredite enterijer, onda je pravo vreme da se odlučite za prolećno osveženje doma i unesete novu energiju u vaš dom.  I najmanje promene će potpuno transformisati prostor i doprineti potpuno novom doživljaju atmosfere.

Novu energiju i neke manje promene u vašem domu možete uneti novom bojom zidova ili zamenom nekih komada nameštaja. Za pravo osveženje bilo bi najbolje da tamne boje u domu zamenite svetlim pastelnim, ili čak smelim neonskim bojama, a zelena je prava boja prirode, pa je tako odličan izbor za ovu sezonu.

U prolećni enterijer možete odlično uklopiti TV policu UMBRIA TV 140, u kombinaciji dekora sivog hrasta i crnog drveta. Dekor sivog hrasta, u ambijentu sa zelenim nijansama u detaljima i dekoraciji, čini da dom odiše svežinom poput one kada boravite u prirodi. Ovaj model TV police  je i veoma praktičan, budući da poseduje zatvoren i otvoren deo sa pregradama. Za odlaganje dodatnih sitnica možete postaviti zidnu policu UMBRIA ZP, a kao centralni deo prostora odaberite klub sto VKCT-50236.

Kada govorimo o dekoraciji, cveće je uvek prvi izbor, pa svežinu u ambijent možete uneti buketom svežeg cveća ili nekim zelenilom. Ukoliko na nameštaju imate navlake od veštačkog krzna, zamenite ih lakšim tkaninama, kao što su pamuk ili lan.

Ležaj COMET u svetlosivom štofu sjajan je odabir za ambijent dnevnog boravka. Atraktivnog je i modernog dizajna, a pritom i veoma praktičan. Uz ležaj možete kombinovati klub stolove VKCT-50224A i VKCT-50238 koji su u kombinaciji drvo dekora i metala u beloj boji, a kao dodatni detalj za momente uživanja možete postaviti i pleteni tabure.

Za dodatno osveženje doma zamenite jastuke i ćebad ili prekrivače. Ova promena zahteva vaš minimalan napor, a donosi ogroman efekat. Bilo da se odlučite za pastelne ili želite nešto malo neutralnije jastuke sa dezenom, zamena tekstila je odličan način da učinite da prostor izgleda potpuno drugačije. Kombinovanjem neutralnih dezena sa nešto dinamičnijim detaljima, poput tapeta i nežnih otvorenih zavesa, dobićete savršen ambijent za opuštanje posle napornog dana.

Za izlaganje dekorativnih detalja i sitnica polica je najbolje rešenje, a sjajan spoj su otvorena polica VKS-80061 i otvorena polica VKS-80058 u kombinaciji drvo dekora i metalne konstrukcije. Zahvaljujući atraktivnom, asimetričnom, rasporedu, ove police daju mogućnost zanimljivih enterijerskih ideja, uz mnogo raspoloživog prostora za izlaganje. Sjajan odabir za ambijent je i ležaj KANDI u nežnom roze štofu, jer nežne i svetle neutralne boje mogu učiniti da soba bude veća i svetlija. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu kombinovanje bele i bledo ružičaste, što može biti divan način da istaknete boje, a da pritom vaš prostor ostane neutralan. Takođe, dodavanje boje može znatno ublažiti i prilagoditi metalnu konstrukciju ležaju.

Za koje god od predloženih izmena da se odlučite, svakako ćete doprineti svežoj energiji u životnom prostoru. Za dodatan efekat uživanja otvorite prostore, dodatno ulepšajte dom cvećem i dekoracijom, pustite muziku, okupite drage ljude i prolećno opuštanje je zagarantovano.