Osveženje stana: 5 ideja zbog kojih će vaš dom zablistati

by | April 14, 2023
Osveženje stana

Ponekad je potreban samo onaj mali detalj ili promena u organizaciji za osveženje stana koje zapravo skoro da ne košta ništa, a izgleda renovirano i stilski.

Osveženje stana: 5 ideja zbog kojih će vaš dom zablistati

Organizacija knjiga

Knjige su uvek dobra i jednostavna dekoracija za vaš dom. Ako imate svoju kolekciju knjiga, onda bi sortiranje knjiga po boji bila dobra ideja. Možda izgleda kao da neće ništa promeniti, ali zapravo izgleda vrlo stilski.

Članak se nastavlja posle reklama

Još jedna sjajna ideja, ukoliko mislite da se ne uklapaju u tonove vaše dnevne sobe – okrenite ih koricama ka zidu. Na ovaj način izgledaće neutralno, vintidž i stvoriće opštu atmosferu reda u prostoriji.

Boja svetla

Osvetljenje igra važnu ulogu u formiranju enterijera. Jedna od opcija može biti promena boje svetla – iz tople u hladnu ili obrnuto. Tako možete promeniti celokupan utisak prostorije i uskladiti tonove. Takođe možete postaviti i kombinaciju toplog i hladnog osvetljenja – u zavisnoszi od atmosfere koju želite da postignete. Na primer, za noćne, zidne ili podne lampe stavite sijalice u toplim tonovima, dok za glavno osvetljenje prostoriji koristite sijalice hladnih tonova.

Članak se nastavlja posle reklama

Fotografije i slike na zidu

Prazni zidovi izgledaju nedovršeno, čak i ako ste uredili prostoriju u minimalističkom stilu. Potražite jednostavne okvire i bacite se na traženje fotografija i slika koje vam znače i uklapaju se u vaš prostor. Važno je da ih zajednički sagledate pre nego što ih postavite na zid kako bi delovale skladno i povezano. Ukoliko ste ljubitelj, možete postaviti i postere omiljenih filmova ili serija na zid, uramite karte sa koncerta ili putovanja i slično.

Članak se nastavlja posle reklama

Premeštanje nameštaja

Prostor možete osvežiti i jednostavnim premeštanjem nameštaja. Čak i stolica, premeštena u drugi ugao, daće drugačiji pogled na prostor. Možete čak i kombinovati nameštaj iz drugih prostorija i zameniti ih.

Rešite se viška

Ali pre svega, rešite se svih nepotrebnih ukrasnih predmeta na policama. To ne znači da treba da ih se u potpunosti rešite, već ih možete odložiti u kutiju za neko naredno osveženje stana kada će se ta dekoracija više uklapati.

Članak se nastavlja posle reklama

Zapramtite, u enterijeru je više, zapravo manje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

 

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus