NEOBIČAN STAN U POTPUNOSTI “UVIJEN” U DRVO

by | 26 juna, 2022
stan uredjenje drvo

Moderan apartman koji nas osvojio svojim krajnje neobičnim enterijerom nazi se u Tel Avivu.

stan uredjenje drvo

Dnevni boravak krasi udobna siva sofa koja je napravljena od okvira starog metalnog kreveta i velikih sivih jastuka. Klub-sto izrađen je po meri, od lameliranog drveta. Njegova forma savršeno prati liniju po kojoj drveni zid polako postaje deo plafona.

stan uredjenje drvo

Upečatljiv detalj ovog dela stana jesu rotirajuće i klizne pregrade, a otvoreni plan omogućava da se izgled i funkcije stana prilagođavaju potrebama ukućana od jutra do večeri. Ukoliko postoji potreba i želja, sve može postati jedan prostor. Fenomenalna rotirajuća polica za knjige ima integrisan TV koji za samo nekoliko trenutaka može da se ”prebaci” iz jedne u drugu sobu.

stan uredjenje drvo

Svaki milimetar dizajniran je sa akcentom na funkcionalnosti, ali uz veliku dozu elegancije. U prostoru dominiraju dva materijala: drvo i kerok, a ta kombinacija uspešno prepliće prošlost i budućnost. Drvo čini da prostor deluje toplije, ušuškanije, dok je kerok upotrebljen kako bi se dobio pomalo futuristički izgled određenih elemenata. Moderan kamin nalazi se u samom centru stana i zagreva gotovo sve prostorije.

stan uredjenje drvo

Dva horizontalna prozora na zidu deluju kao žive fotografije. Jastučići i tabure presvučeni su platnom prljavožute boje. Rotiranjem police u željeni položaj, dnevna zona se može odvojiti od spavaće sobe jednostavnim povlačenjem kliznih zidnih panela.

stan uredjenje drvo

Kuhinja futurističkog izgleda u potpunosti je izvedena u lameliranom drvetu. Kako je nemoguće da baš svi elementi budu kompletno izgrađeni od drveta, dizajneri su se odlučili za sudoperu od keroka. Funkcionalno poluostrvo jedina je radna površina u kuhinji. Sa desne strane nalaze se sakriveni kuhinjski ormarići koji su ostava za hranu.

stan uredjenje drvo

Frontovi ovih ormarića izvedeni su od keroka u bronzanoj boji. Prozor od poda do plafona i dva horizontalna prozora iznad kuhinjskog ostrva unose dovoljno prirodne svetlosti kako u malu kuhinju, tako i u ceo ambijent.

stan uredjenje drvo

Trpezarijski sto izveden je po meri, od lameliranog drveta. Forma njegove metalne baze prati formu prostora. Sto nije fiksiran te je omogućeno njegovo nesmetano pomeranje, približavanje ili udaljavanje kuhinjskom bloku, naravno po potrebi i želji.

stan uredjenje drvo

Prostrani krevet u spavaćoj sobi presvučen je tekstilom u tamnosivoj boji, dok je posteljina svetlosiva. Zidovi sobe bojeni su belom bojom visokog sjaja, dok su klizne pregrade izvedene od keroka u bisernobeloj nijansi. Rotiranjem police i povlačenjem kliznih zidova vlasnici prilagođavaju prostor svakodnevnim potrebama.

stan uredjenje drvo

stan uredjenje drvo

Kroz ”vrata” sobe naziru se hodnik i interesantno kupatilo. Kao što je slučaj i sa drugim prostorijama, vrata kupatila imaju ujedno i funkciju zida postavljenog na šine. U ovom slučaju zid deluje kao da je izrađen od betonskih ploča. Kada su vrata zatvorena, kupatilo je u potpunosti sakriveno od pogleda.

stan uredjenje drvo

stan uredjenje drvo