Nameštaj baš kakav želite

by | December 10, 2021

Uređenje enterijera često mora da zadovolji više aspekata nego što biste odmah pomislili. Osim funkcionalnosti, svi želimo i prostor u kojem ćemo se osećati prijatno, a to ne znači samo praktičnost nego i izbor pravih boja, detalja, vrste nameštaja i materijala.

Zbog toga uređenje doma postaje projekat koji zahteva vreme i razmišljanje – dakle, nije samo reč o investiciji. Ako uređujete novi stan/kuću, ili postojeći životni prostor prilagođavate novim životnim prilikama, svakako razmislite o nameštaju po meri.

Izradu nameštaja prepustite stručnjacima, stolarima, ali im iznesite svoje želje, saslušajte njihove predloge, pogledajte rešenja – i upustite se u avanturu kreiranja doma u skladu sa sopstvenim potrebama i navikama.

Nameštaj po meri nije uvek jeftiniji od kupovine gotovih komada u salonima i specijalizovanim prodavnicama za opremanje doma, ali benefit je svakako što je u dimenzijama koje upravo odgovraju određenom prostoru, što je posebno važno u uskim hodnicima, nišama, kupatilu, ali i dečjoj sobi, posebno ako je dele dvoje dece.

Izaberete li prave materijale i okove, dobili ste kvalitetan i dugotrajan nameštaj. U slučaju da pratite savremene tendencije, lako možete promeniti samo određeni deo elementa – recimo, frontove, ili na nekim mestima umesto frontova staviti staklo.

 

Za inspiraciju, posetite specijalizovane prodavnice pločastog materijala i pogledajte kakvi sve dodaci za ormare postoje u ponudi (žičane korpe, liftovi, rasveta…). Dok ste tamo, pronađite i najmodernije i najkvalitetnije ručkice, ili klizna vrata s ispunama prema vlastitom izboru.

Želite li “zeleno”, svakako se odlučite za nameštaj po meri. Neki trgovci nude pločaste materijale s najvišim ekološkim sertifikatima. Osim toga, zatražite i vijke firme Spax koji imaju ekološki odobren antikorozivni premaz. Jedino birajući dobavljače i materijale možete biti sigurni da u svoj prostor unosite proizvode koji podižu kvalitet življenja.
I naposletku, uključite sve ukućane u ovaj projekat. Neka uređenje vašeg životnog okruženja bude zabavno i inspirativno – ipak je to prostor u kojem se opuštate i družite, i želite mu dati lični potpis.

gettyimages

Tags: