Najmodernije boje za novogodišnju dekoraciju 2023.

by | December 11, 2022
najmodernije boje novogodišnja dekoracija

Vreme novogodišnjeg ukrašava se približilo i sada je vreme da donesete odluku: kojim bojama ukrasiti jelku 2023? Da pomognemo – ovo su najmodernije boje za novogodišnju dekoraciju

Ukoliko su vam tradicionalna crvena i zelena već dosadile, ukoliko ne znate kuda da idete dalje od zlatne – evo nekoliko ideja da ukrasite svoju jelku tako da privlači pažnju. Okrenite se ka plavoj i nežnim sivim tonovima, a takođe treba obratiti pažnju na ružičastu, ljubičastu.

Plava ili cijan

Boja smirenosti, mira, opušta i popravlja raspoloženje. Ovo je prirodna boja, tako da harmonično izgleda na novogodišnjoj jelki.

Članak se nastavlja posle reklama

Ljubičasta

Povezan sa magijom, magijom Nove godine. Ova nijansa izgleda elegantno u unutrašnjosti, dodaje dodir misterije. Ljubičasta, uz crvenu i plavu, naziva se kraljevskom, pa će dekoracija jelke u ovoj boji izgledati luksuzno.

Članak se nastavlja posle reklama

Pink

Delikatna i romantična nijansa. Simbolizuje ljubav, brigu, pa će se vam se sigurno dopasti. Ovo je posebno tačno ako planirate da proslavite ovaj praznik sa svojom porodicom.

Članak se nastavlja posle reklama

Srebro ili zlato

Klasika Nove godine – dekoracija jelke u ovim bojama ne gubi na važnosti iz godine u godinu. Šumska lepotica izgleda u takvim nijansama svečano. Možete dodati malo crne boje, ali ne preterujte.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kombinacije boja u kojima možete ukrasiti jelku

Jelka je sama po sebi akcenat, u prostoriji izgleda kontrastno, tako da je ne treba preopteretiti velikim brojem nijansi. Dizajneri preporučuju korišćenje 2-3 boje , gde je jedna glavna, a ostale su pomoćne.

Članak se nastavlja posle reklama

Jedna boja – monohromna kombinacija neka bude razređena polutonovima. Takva jelka će izgledati jednostavno i elegnatno.
Dve boje – biraju se dve bliske boje, koje se najlakše identifikuju po Itten krugu. Dekoracija ne bi trebalo da bude kontrastna, na kraju krajeva, Dve srodne nijanse će dodati dubinu, efikasno istaći smreku među ostalim predmetima enterijera.
Tri boje – kontrast. Ako volite osvetljenost, onda koristite tri nijanse u novogodišnjoj dekoraciji. Takva jelka izgleda dobro u prostranoj prostoriji sa diskretnim enterijerom.


setgiphoto84/gettyimagesplus