MALI TRIKOVI ZA BRZO OPREMANJE STANA

by | March 14, 2022

U današnje vreme nije retkost da smo primorani da se u stanove useljavamo u kratkom roku, bez obzira da li se radi o iznajmljenom ili stanu koji smo kupili.

Kada nas pritisnu obaveze i rokovi primorani smo da se useljavamo u svega par dana, tako da nema dovoljno vremena za detaljno osmišljavanje enterijera. Tada je oprez pri kupovini vise nego potreban. Afektivna kupovina nameštaja može da ostavi dugotrajne posledice. Za pametnu kupovinu nameštaja u kratkom roku imamo nekoliko predloga.

Izaberite pastelne boje

Kada je unapred poznato da treba kupiti samo osnovne stvari koje će omogućiti brzo useljenje, poželjno je da nameštaj bude jednostavan. Pre detaljnog razmišljanja o stilu uređenja mogu se izabrati pojedini elementi koji bi svakako bili privlačni u svakom ambijentu i koji se stilski lako uklapaju.

Od najvećeg interesa je da takvi komadi nameštaja budu u bojama koje se lako kombinuju i prijaju pogledu u bilo kom delu prostorije. Zato se ugaone garniture biraju u pastelnim bojama koje zaista najviše prijaju oku. Pastelne boje daju prostoru potrebnu toplinu zahvaljujući kojoj se osećamo prijatno i nov stan dobija obrise doma.

Osnovni delovi nameštaja

Da bi stan postao useljiv ne mora da bude kompletno opremljen, već da poseduje sve nužne elemente. To su kuhinja sa belom tehnikom, francuski ležaj, kreveti, ugaona garnitura ili trosed za dnevnu sobu i trpezarijski sto sa stolicama.

Francuski ležajevi su vrlo praktični i poželjni zbog komfora bez obzira na broj ukućana. Prilikom kupovine francuskog ležaja posebnu pažnju treba obratiti na kvalitet i osobine dušeka jer je to mesto na kome se provede bar trećina dana.

Ugaone garniture i trosedi su značajan deo svakog doma, gotovo da se može reći da su sinonim za dom jer je to mesto okupljanja ukućana. Treba da budu kvalitetni, ali i odgovarajućeg gabarita koji neće gušiti prostoriju, što je jedna od najčešćih grešaka u opremanju domova.

Prilikom kupovine trepezarijskog stola, a naročito stolica, treba imati u vidu broj članova domaćinstva, ali i stil koji će najverovatnije dominirati. Danas je najlakše opredeliti se za stolice i sto u minimalističkom stilu, uz koje je kasnije mnogo lakše uklopiti različite dekorativne detalje.

Kuhinja mora biti po meri

Izbor kuhinje je veoma važan jer se radi o kupovini koja je često za više decenija i treba da odgovara vrlo zahtevnim potrebama domaćinstva. Logično je da zahteva najviše energije i vremena. Svaki elemenat kuhinje ima svoju važnu funkciju i uglavnom ih nije moguće izostaviti na početku opremanja stana jer se kuhinje kupuju ili naručuju kod stolara u celini. Prilikom projektovanja kuhinje treba misliti i na manje elemente poput stalaža za začine ili fioka za odlaganja sitnijih stvari. Jednostavno, najčešće ih nije moguće naknadno dodati, a njihov nedostatak se i te kako oseća u radu.

Kuhinjski elementi treba da budu knap, od zida do zida i skladno raspoređeni, stoga nemojte se libiti da prostor premerite više puta i iz različitih uglova. Uzimanje mera za kuhinju možete prepustiti i profesionalcima, ali budite raspoloženi i da ih prekontrolišete jer svaka greška znači kasnije nezadovoljstvo.

Ono što može da sačeka prilikom opremanja jeste kupovina tehnike koja nije „za prvu ruku“ poput mašine za pranje sudova, aspiratora, rasvete i malih kućnih aparata.

Opremanje stana u krakom roku je izvodljivo uz dobru organizaciju i oprez pri kupovini naročito kada su u pitanju najglomazniji komadi nameštaja. Da bi se izbegle velike greške, preporuka je da se ideje najpre stave na papir, a zatim pretraži internet i tako sakupe interesantne ponude.

Ukoliko planirate renoviranje ili opremanje stana, kuće ili hotela, veliki izbor modernog nameštaja u salonima nameštaja Dallas.