Izbegavajte ove greške kako biste se rešili loše energije u domu

by | December 12, 2023
Izbegavajte ove greške kako biste se rešili loše energije u domu

Možda čak ni ne znate da radite nešto pogrešno, ali loše vibracije su tu. Pa, i u dekoraciji, u našim domovima, postoje takve loše energije. One se generišu zbog malih grešaka koje činimo nesvesno. Evo gde je fokus.

Šta su loše energije?

Stručnjak za Feng šui, Alejandra Balbás, objašnjava nam da “loša energija predstavlja sve što nesvesno utiče na vaše blagostanje. To može biti vlaga koja izgleda veoma loše u bilo kojem delu vaše kuće, slomljeni kabl ili neprijatni mirisi, pa sve do najmističnijeg ili metafizičkog dela, na kojem ja radim putem energetskih studija. Koristeći plan vaše kuće, pokušavam da saznam koje kombinacije energije ulaze kroz vrata i prozore.

Kako loše energije u kući mogu uticati na vas?

Loše energije postoje. Kada se analiziraju, dobija se dragocena informacija. Važno je shvatiti da kuća može znatno uticati na nas u našim životima, “ali imati sposobnost da je manipulišemo u svoju korist je divno”, kaže Alejandra Balbás. Važno je otkriti greške ili tačke koje generišu te loše energije kako biste postigli željenu harmoniju. Loše energije mogu nas iscrpljivati, činiti nemoćnima, nelagodnima…

Nered generiše lošu energiju

Organizovana kuća, “iznutra i spolja”, što znači ono što vidite i unutrašnjost ormara i fioka, je kuća u harmoniji. Nered i haos samo stvaraju nelagodnost i uzrokuju lošu energiju. Ne koncentriše se na određenu tačku, već se oseća širom kuće. Kuću treba održavati urednom kako biste osećali organizovanost i u životu.

Izbegavajte slomljene predmete

Sve što je slomljeno ili oštećeno generiše lošu energiju u kući. Zato se toga trebate osloboditi. Zašto zadržavati čak i predmet u ostavi koji više neće funkcionisati? Isto važi i za one koji stanu u fioku. Čak i kablovi ili elektronski uređaji. Trebalo bi ih se osloboditi. Feng Šui u ovom smislu upozorava: budite oprezni s kutijama punim uspomena.

Oštri predmeti dalje

Elementi poput veoma oštrih predmeta, rogova, oblika koji su previše trouglasti… Sve to predstavlja element vatru i moramo znati gde ih postaviti jer inače nisu tako povoljni da ih stalno imamo oko sebe. Uopšteno, sinhroni i zaobljeni oblici čine da sve teče bolje. Boje… Pazite na njihovu energiju! Dokazano je da boje utiču na nas. Zato se neke više koriste u nekim prostorijama nego u drugima. Što se tiče boje, uvek će zavisiti od elementa koji svaka prostorija zahteva. Koristite boje u korist dobrih energija i izbegavajte ton koji izaziva loš osećaj.

Održavajte kuću čistom

Osećaj harmonije u kući je suštinski. Prljava kuća takođe predstavlja izvor loše energije. Zato primenjujte dnevno čišćenje. Ventilacija svako jutro je zadatak koji ne biste smeli preskočiti. Pokupite tu fleku ili mrvice čim se pojave i ne gomilajte zadatke u vezi s tim previše. Pazite na debele ili dugačke tekstilne materijale (poput tepiha) koji se skloništuju prljanju. Opšte čišćenje je dobar osećaj. Uglovi, čišćenje iza nameštaja, pomeranje sofe, pranje zavesa i provere tavana, čišćenje prozora!


Borjana Božić

Scovad/gettyimages