Kako osvežiti dom… uz ograničen budžet

by | October 6, 2017

Sasvim je prirodno s vremena na vreme poželeti promenu u životnom okruženju. Kako biste se osećali dobro u vlastitom domu, bitno je osvežiti prostor, a tako nešto ne mora da zahteva velike investicije.

Promenite raspored
Najjednostavniji i najjeftiniji poduhvat jeste promena rasporeda nameštaja. Bilo da sledite feng šui filozofiju pri uređenju ili maksimalno koristite raspoloživi prostor, jednostavno razmestite nameštaj i dodajte neku novu policu ili manji komad koji vam je nedostajao.

Dodajte biljke
Ako više volite saksijsko bilje, osim uobičajenih ukrasnih vrsta koje možete naći u svakoj cvećari, uzmite sukulente. Vrlo su zahvalni za održavanje ali i za dekoraciju trpezarijskog stola ili kao ukras na komodi. U poslednje vreme viđamo mnoge različite vrste, u raznim bojama.

Presložite police

Svojim policama, a time i celom prostoru, jednostavno udahnite novi život: presložite knjige po bojama, zamenite detalje poput mirisnih sveća, sklonite nepotrebne stvari, nadopunite police ukrasima i dekorativnim kutijama – opcija je bezbroj!

Obojte nešto

Za samo jedno poslepodne, ili vikend, atmosferu u svom stanu možete promeniti pomoću četke i kantice boje. Nije besplatno, ali je jednostavno, efektno i zabavno. Ofarbajte jedan zid, okvir vrata, ogledala, dotrajali stočić..

Promenite slike na zidu
Volite svoj ‘galerijski zid’, ali vam je već pomalo dosadio? Dodajte neku novu sliku/fotografiju, ili već postojeće složite na drugačiji način. Danas se umetnine, razne ilustracije i printovi mogu nabaviti za vrlo malo novca tako da izgled zida možete osvežiti kad god poželite.

Foto: Unsplash
 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs