Jeftino uređenje: Na ovih 5 stvari ne bacajte novac prilikom dekorasanja stana

by | October 21, 2023
Jeftino uređenje: Na ovih 5 stvari ne bacajte novac prilikom dekorasanja stana

Dekoracija, moderni komadi nameštaja i kristalne čaše mogu biti prilično skupi, a nisu neophodni. Ovo su saveti za jeftino uređenje stana.

Jeftino uređenje stana: Na ovih 5 stvari ne bacajte novac

  1. Trendi dekor: Trendovi u dekoraciji često se brzo menjaju, pa trošenje novca na skupe ili trenutno popularne komade može biti nepotrebno. Umesto toga, fokusirajte se na klasične komade i boje koje će ostati relevantni dugi niz godina.
  2. Preterana količina nameštaja: Ponekad ljudi pretrpaju svoj dom sa previše namještaja, što ne samo da može koštati puno novca, već i smanjiti funkcionalnost i udobnost prostora. Umesto toga, razmislite o minimalističkom pristupu i ulaganju u nekoliko visokokvalitetnih komada koji će dobro funkcionisati u prostoru.

Barske stolice

Ovaj komad nameštaja izgleda skuplje nego što zapravo košta. Kupite stolice od drveta ili metala bez mekih završnica. I zapamtite da podesiva visina povećava troškove, pa izmerite visinu stola pre kupovine kako biste lakše izabrali stolice koje vam odgovaraju.

Umetnički objekti

Ako niste veliki ljubitelj slika, onda nema svrhe da ulažete u umetnička dela. Posteri originalnih slika su veoma popularni ovih dana. Prodaju u onlajn prodavnicama i poprilično su jeftini. A vintidž ramovi se mogu naći na pijacama ili prodavnicama polovnih stvari.

Stočići za kafu

Prvo što primetimo u dnevnoj sobi su sofa i stočić za kafu. Ovi unutrašnji predmeti su “večni”, pa vredi investirati u njih jer ćete ih zaista koristiti. Ali mali sporedni stolovi su nevidljivi i često beskorisni. Nije neophodno kupovati nešto skupo jer možete naći jeftinije modele ili ih uopšte ni ne kupovati.

Jeftino uređenje stana: Moderna sofa

Novac potrošen na trendi sofu nećete nikada opravdati. Jer, avaj, jedan trend brzo zamenjuje drugi. Skupa garnitura može da zastari za godinu ili dve. Bolje investirajte u klasične modele i kvalitetne tkanine. Kako se do sada pokazalo, komad nameštaja koji je “vanvremenski” biće aktuelan još dugo.

Kristalno posuđe

Ako u porodici imate mališane, nema smisla trošiti novac na vinske čaše i klasične čaše za piće izrađene od kristala – set brzo može da postane nepotpun. Kupujte jeftinije posuđe za kojima niko neće tugovati. Ako se razbije – to je sreća!
Na nekim komadima nameštaja zaista vredi uštedeti, izabrati jeftiniji model ili ih potpuno isključiti iz enterijera.


FollowTheFlow/gettyimages