EKSTRAVANGANTAN STAN U NEON BOJAMA

by | April 30, 2022
moderan stan

Prelepi stan u brazilskoj metropoli delo je arhitektice Brunete Fraccaroli.  Njeni radovi su uvek  unikatni i nekonvencionalni, pa se tako i za ovaj apartman u Sao Paolu može reći da je zaista jedinstven. Stan je svakako jedan od najreprezentativnijih primera moderne arhitekture, ostvaren zahvaljujući upotrebi neonskih boja i izraženih crnih detalja.

moderan stan

Zidovi su beli, a monotoniju razbijaju pregrade od obojenog stakla. Postolje za televizor, izrađeno od providnog žutog stakla, pravo je remek-delo U dnevnom boravku vidimo kauč presvučen tekstilom u tamnozelenoj boji sa mnoštvom jastučića koji pružaju neophodan komfor.

moderan stan u neon bojama

Kako bi dodatno istakla ekstravagantnost ovog prostora, arhitektica se vrlo vešto i smelo služi ogledalom – prisutno je na klub-stolu pravouganog oblika, ali i na dizajniranim zlatnim stočićima koji su postavljeni tik do kreveta. Jedan deo dnevnog boravka, obložen drvenim pločama, poslužio je za formiranje radnog kutka.

moderan stan u neon bojama

Trpezarija je prilično prostrana i, zahvaljujući čitavom zidu u staklu, bogata prirodnom svetlošću, što je dozvolilo upotrebu medijapana ofarbanog u crno, u visokom sjaju. Da preterana upotreba crne boje ne bi opteretila prostor, postavljeno je nekoliko otvorenih polica u kojima su smeštene flaše pića.

moderan stan u neon bojama

Zelene fotelje, stavljene tik do pregrade u koju je integrisan LCD TV , i žute stolice od poliuretana predstavljaju pravi akcenat u enterijeru. Dodatna elegancija ovog dela stana postignuta je velikim pravougaonim kristalnim lusterom pozicioniranim tačno iznad velikog trpezarijskog stola.

moderan stan u neon bojama

Brunete Fraccaroli je i za kuhinjski nameštaj izabrala crnu boju, koju je osvežila  zelenom fluorescentnom radnom pločom. Zahvaljujući velikom broju elemenata, svi kuhinjski aparati našli su svoje mesto.

moderan stan u neon bojama

Prilikom uređenja spavaće sobe, arhitektica je namerno izbegla upotrebu tamnih i jarkih boja kako bi postigla opuštajući efekat. Zbog toga su noćni stočići, na koje je postavila Kartellove lampe od polikarbonata, urađeni od medijapana bele boje. Jedini detalj u ovom prostoru jeste foto-tapet na kojem dominira morskoplava boja.moderan stan u neon bojama

Zid kupatila obložen je zelenim mozaik pločicama, kakva je i polica postavljena na umivaonik, dok su sanitarije u beloj boji.

moderan stan u neon bojama

moderan stan u neon bojama

Tags: