Inspirativne ideje za dekorisanje svečane porodične trpeze

by | January 11, 2024

U vreme praznika, porodična okupljanja postaju oaza ljubavi, topline i tradicije, a naši domovi mesta gde se srca spajaju. Svečana trpeza je dragocena prilika za uživanje u ukusima tradicionalnih jela i slatkiša, ali i mesto gde delimo smeh, slavimo ljubav i pravimo uspomene.

Svečanu trpezu čine posebno pripremljena tradicionalna jela i deserti, a pored hrane važnu ulogu u estetskom smislu imaju i dekoracija, pribor za jelo, činije za posluživanje hrane. Budite kreativni i učinite i vizuelni ugođaj svojim porodicama i gostima, a sa vama delimo u nastavku neke inspirativne ideje za dekoraciju.

Trpezarijski sto JERSEY u dekoru flagstaf hrasta doprineće sofisticiranosti ambijenta. Uz njega odaberite udobne i elegantne stolice koje će se ukopiti u svečanu atmosferu u vašoj trpezariji. Trpezarijska stolica DINA S u svetlo braon štofu predstavlja izuzetno praktično i moderno rešenje, sa izraženom estetskom crtom koja unosi posebnost u svaki ambijent.

Komoda CORSICA u istom dekoru kao sto odlično bi se uklopila u ambijent trpezarije, a u ugao, pored komode, možete postaviti podnu lampu ATMOSPHERA. Najbolje je da odaberete tepih u neutralnoj nijansi, poput tepiha ADRIA NEW.

Kako biste ostavili lep utisak već na prvi pogled, započnite dekoraciju trpeze od središnjeg dela stola. Postavite svečani nadstolnjak SECRET DE GOURMET i podmetače, a zatim nadogradite izgled trpeze dodavanjem ostalih detalja. Za tradicionalniji utisak dodajte vence i bajkovita svetla, možete da uključite i cveće za moderniji izgled.

Dizajneri enterijera Forma Ideale kao uvek odličan izbor za elegantan izgled trpeze predlažu crne desertne tanjire, a možete postaviti i desertne tanjire SECRET DE GOURMET. Zdravica vinom je naravno neizostavna u svečanim trenucima, a vinske čaše SECRET DE GOURMET doprineće eleganciji trpeze. Fenjer je sjajan prazničan detalj, kao i sveće, a možete kombinovati sveće ATMOSPHERA u beloj i žutoj boji.

Nema strogih pravila, sve zavisi od vaše kreativnosti. Pronađite inspiraciju u vašem stilu, prepustite se uživanju u svečanoj trpezi okruženi porodicom i prijateljima, i neka zajednički trenuci donesu radost i ljubav u vaš dom.