Dekoracija trpezarijskog stola: Pronađite inspiraciju u primerima

by | August 20, 2023
Dekoracija trpezarijskog stola: Pronađite inspiraciju u primerima

Trpezarijski stolovi pružaju mnogo više od mesta za obrok. Oni su takođe mesto gde možete pokazati prelep prikaz koji ističe vaš stil dekoracije.

Dekoracija trpezarijskog stola: Inspirativni primeri

Iako su sezonsko uređenje i praznični aranžmani popularan izbor, ne morate čekati posebnu priliku! Počnite odmah tako što ćete iskoristiti neke od naših omiljenih ideja za dekoraciju trpezarijskog stola.

Održavajte doslednu paletu boja

Ako ste tip dekoratera koji voli doslednost u celoj kući, pronalaženje dekoracije za trpezarijski sto biće lako. Odaberite predmete poput stolnjaka, aranžmana i posuđa koji se uklapaju u vašu postojeću paletu boja i stil dekoracije. Ako ste ograničeni budžetom, skupite predmete koje već imate u kući, jer već znate da se uklapaju sa ostatkom dekoracije.

Skandinavska dekoracija trpezarijskog stola

Stvorite svetlu i prozračnu atmosferu na svom trpezarijskom stolu koja je privlačna, ali ne opterećujuća. Skandinavski stil je savršen za to; koristite minimalističke dekoracije u skandinavskom stilu i prirodne materijale kako biste stvorili ambijent koji izaziva osećaj smirenosti.

Jednostavna dekoracija trpezarijskog stola

Ako ne znate odakle da počnete kada je u pitanju dodavanje dekoracije na trpezarijski sto, počnite malo. Dva osnovna elementa će održati stvari jednostavnim, ali će dodati vizuelni interes sceni: stolnjak i aranžman. Postavljanje ovih dva jednostavna dekorativna predmeta na sto daće mu bez napora osveženje koje tražite.

Stvarajte hrabar kontrast

U neutralnom okruženju, neka centar pažnje vašeg trpezarijskog stola bude tačka fokusa. Izaberite cveće ili komad dekoracije koji će se istaći protiv najčešće korišćenih nijansi u vašoj paleti boja. Ovde svetložuti aranžman privlači pažnju u ovom crno-bijelom trpezarijskom prostoru.

Reciklirajte stare stolice

Dodajte interes vašem trpezarijskom stolu okružujući ga različitim stilovima stolica. Posetite lokalnu antikvarnicu ili buvljak kako biste pronašli stolice sa prethodnom upotrebom. Ili osvežite već postojeće stolice novim slojem boje. Budući da stolice dodaju toliko vizuelnog interesa, dekoraciju stola možete zadržati jednostavnom uz neutralni stolnjak i vazu sa cvećem.

Kreirajte cvetni aranžman

Skupite omiljene vaze, posude i druge predmete koji će držati jedan ili dva cveta, i organizujte cvetnu mešavinu na vašem trpezarijskom stolu. Isecite stabljike cvetova na različite visine tako da neki cvetaju iznad, dok drugi zadržavaju osnovu bliže stolu. Grupišite ih zajedno u centru za hrabar centar, ili ih postavite duž pravougaonog stola za opušteniji osećaj.

Rustična dekoracija trpezarijskog stola

Rustični stil uključuje prirodne materijale u vaš dom za neformalni, ali očaravajući izgled. Omekšajte rustični drveni trpezarijski sto neutralnim stolnjakom i upotpunite scenu sa vazom punom divljih cvetova u cvatu.

Kombinacija uzoraka

Kombinacija uzoraka može biti zastrašujući zadatak, ali postoji jednostavan način da budete dobar posrednik. Trik za kohezivan rezultat je držati se sličnih boja i uključiti uzorke različitih veličina. Ovde plavo-narandžasta paleta boja se ponavlja i u velikom uzorku stolnjaka i u složenim detaljima tanjira i salveta.

Minimalistička dekoracija trpezarijskog stola

Zanemarite užurbanost uzoraka i živopisnih boja i umesto toga izaberite vremenski neutralnu dekoraciju. Da biste dodali interes u neutralnom prostoru trpezarije, opredelite se za samo jedan uzorak i imajte na umu da će veći otisci u monohromatskim bojama delovati manje zagušujuće. Ovaj geometrijski stolnjak dodaje interes, ali ne preplavljuje prostor.

Dekoracija trpezarijskog stola inspirisana putovanjima

Ako strastveno volite putovanja, neka dekoracija bude svakodnevni podsetnik na prelepe kulture i mesta koje ste doživeli. Ukrasite svoju trpezariju suvenirima koje ste skupili sa raznih krajeva sveta. Koračanje u ovu sobu će vas vratiti u daleke predele i podsećati vas na obroke koje ste delili širom sveta.

Nadamo se da su vam ove ideje za dekoraciju trpezarijskog stola bile korisne i da ćete pronaći način da unapredite izgled svog prostora na jedinstven i ličan način. Sezonski ili ne, dekoracija trpezarijskog stola može dodati posebnu notu vašem domu i omogućiti vam da izrazite svoj lični stil. Slobodno se igrajte sa različitim elementima i kombinacijama kako biste stvorili atmosferu koja odražava vašu jedinstvenu estetiku.


Borjana Božić

mictian/gettyimages