Čudesna moć ogledala

by | May 14, 2018

Ogledalo je najjednostavniji, najkorisniji, ali čini se i vrlo zanemaren dekorativni element. Osim svoje funkcionalne, ogledala imaju i dekorativnu ulogu i mogu se postavljati u svakoj prostoriji.
Većina ljudi svakodnevno se koristi ogledalom bez razmišljanja o lepoti i značenju koje može da pruži određenom prostoru. Osim što vrlo lako može da se uklopi u svaki enterijer, ono može u potpunosti da ga transformiše, učini svetlijim i zanimljivijim. Prilikom postavljanja dekorativnog ogledala na zid vodite računa o visini na koju ga postavljate, jer ne bi trebalo da bude prenisko, ali ni previsoko kako ne bi reflektovalo plafon.

Nakon što ste postavili ogledalo, obavezno proverite šta ono reflektuje – najbolje je kad reflektuje prirodnu svetlost koja dopire od prozora.
Ogledala su dostupna u različitim geometrijskim oblicima, sa dekorativnim ramom, antičkim detaljima, kao i ona sačinjena iz više segmenata.

Ogledalo i uređenje doma

Osim što svojom lepotom oplemenjuje prostor, ogledalo uveliko može da ga izmeni, učini elegantnijim, prostranijim, svetlijim, prijatnijim. Ukoliko ga postavite nasuprot zida na kome je umetnička slika, ogledalo će je još više istaći. Osim toga, zahvaljujući svom srebrnskastom odsjaju i refleksiji donekle će donekle će učiniti prijatnijim za boravak male, tamne i neudobne prostore.
U dnevnom boravku, radnim sobama ili kućnim bibliotekama, ogledala uglavnom služe kao dekoracija i dodatna ukrasna definicija prostora.

PROČITAJTE I… Savršeno ogledalo za vaše kupatilo

Pri postavljanju dekorativnog ogledala, vodite računa da ne dođe do neugodnog odbljeska zbog svetlosti lustera ili zidnih lampi. Neki dizajneri enterijera koriste ogledala za kreiranje upečatljivog prostora. Postavljanjem velikog ogledala na zid uske prostorije, stvoriće se dramatičan efekat. Slično tome, grupisanje nekoliko različitih vrsta ogledala na zid, poput mozaika, učiniće da prostorija izgleda umetnički i dobro osmišljena. Lepa ogledala lako mogu zameniti umetničke radove na zidu. Takva ogledala će dodati svetlost i jedinstvenost na zid.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs