U VINTIDŽ STILU

by | October 13, 2021

 

Vintidž stil je neiscrpan izvor inspiracije kako za odevanje, pravljenje nakita tako i za uređenje stana, pogotovo kuhinja. Što je najvažnije, ne morate kupovati novu kuhinju da biste postigli ovakav izgled, i postojeća se može promeniti upotrebom boja, tekstila i raznovrsnih detalja.

 

Ako želite da učinite atmosferu toplijom i originalnijom, morate se malo i potruditi. Na primer, možete napraviti atraktivnu zidnu policu – mi smo se odučili za ovu u obliku srca – i podeliti je na nekoliko segmenata. Poleđinu svakog odeljka ukrasite samolepljivom tapetom u vintidž dezenu.

 

Stare kuhinjske stolice mogu da kreiraju vrlo atraktivni ambijent ako ih obojite različitim bojama. U ovom slučaju okrugli beli trpezarijski sto upotpunjen je drvenim stolicama koje su obojene svetloplavom i svetloroza bojom.

 

Kuhinjski kredenci se ponovo vraćaju u modu, a ako uređujete u vintidž stilu onda sigurno znate da su neizostavni element pri opremanju kuhinje ili trpezarije. Reč je o starom komadu nameštaja kojem treba udahnuti novi život – ako je staklo napuklo ili izguljeno, zamenite ga novim, a drvene površine obojite bojom koja će se uklopiti sa kuhinjskim elementima i stolicama.

 

Ako je čitava prostorija uređenja u vintidž stilu, onda i trpezarija treba da bude upravo takva – stolnjaci u pastelnim bojama, rustično posuđe i servis za ručavanje sa cvetnim dezenom. Predlažemo vam set tanjira i činija Arcopal, koji možete naći u bolje snabdevenim megamarketima ili prodavnicama opreme za dom.

Tags: