Kao kod svoje kuće: 7 stilskih načina da od iznajmljenog stana napravite dom

by | October 2, 2022
uredjenje doma

Čak iu iznajmljenom stanu možete stvoriti atmosferu kućne topline i udobnosti. Štaviše, moguće je napraviti male promene u takvom stanu bez impresivnih troškova.

Formirajte ostrva udobnosti

Pokušajte da ne rasporedite nameštaj duž zidova, kao što su mnogi ljudi navikli da rade. Bolje je da napravite “ostrva” udobnosti tačno u sredini sobe. Na primer, možete postaviti sofu u sred sobe i organizovati malu policu za knjige pored nje. Ormar će izgledati dobro na zidu gde se nalaze vrata sobe. Ako je moguće, iz iznajmljenog stana uklonite prevelike stvari koje otežavaju prostor i čine ga skučenim i negostoljubivim.

Farbanje starih vrata

Po pravilu, u iznajmljenim stanovima, pre svega, vrata veoma „pate“, što vlasnici ponekad ne primećuju. Ovo često pokvari celu sliku. Samo obojite vrata u crno ili belo. Obe opcije su u savršenoj harmoniji sa bilo kojim tonovima u prostoriji. Jedina stvar je da crna boja mnogo bolje skriva sve nesavršenosti u vidu ogrebotina.

Pustite svetlost unutra

Dizajneri neumorno ponavljaju: sobe sa malo svetla uvek izgledaju sumorno i negostoljubivo. Zbog toga će u iznajmljenom stanu biti korisno dodati malo svetla.  Kupite nekoliko zidnih lampi ili lepih noćnih lampi. Veoma je dobro ako kupite podnu lampu, koja će odmah učiniti stan prijatnim i tako domaćim.

Dajte starom nameštaju novi život

Ogrebotine na nameštaju se lako mogu pokriti posebnim alatom. Nesavršena područja na tapetama savršeno su maskirana uz pomoć ličnih fotografija u svetlim okvirima ili slikama. Čak i stari sto sa fiokama obojenim u raznobojnim tonovima postaće pravi umetnički predmet u stanu. Pokažite malo mašte i sve će uspeti.

Osvežavajući tekstil

Ponekad su male stvari one koje čine razliku i utiču na širu sliku. Novi prekrivači, nekoliko svežih jastučnica stolicama ili lepi stolnjak od tkanine na stolu će napraviti veliku razliku. Takve sitnice transformišu ceo enterijer, čineći ga domaćim i prijatnim.

Dekor

Ako ste sigurni da ćete u iznajmljenom stanu provesti najmanje godinu dana, ima smisla potrošiti malo na dekor. Sve ove skromne, ali tako važne sitnice pomoći će vam da se na novom mestu osećate skoro kao kod kuće.

Proširivanje prostora

Nabavite nekoliko ogledala u iznajmljenom stanu koja će odmah učiniti prostoriju vizuelno širom. Zamenite zavese od teške tkanine lakim, tečnim tkaninama koje stvaraju prozračnost. Tako možete lako i brzo dobiti udobniju sobu.

Tags: