Studijo zidne tapete: Bezvremenska umetnost koja osvaja region

by | July 12, 2023
Studijo zidne tapete: Bezvremenska umjetnost koja osvaja regiju

Tapete oslikane rukom postale su svojevrsni imperativ u personalizaciji enterijera. Upravo autentične, umetničke i personalizovane tapete koje potpisuje Josipa Maras osvojile su i srpsko tržište. Reč je o svetski nagrađivanom dizajnerskom brendu Studijo, koji je u samo pet godina postojanja, tržište osvojio svojom bezvremenskom umetnošću.

Studijo zidne tapete: Bezvremenska umjetnost koja osvaja regiju

Studijo zidne tapete

Svaka tapeta pažljivo je osmišljena i oslikana rukom, pružajući svakom prostoru dašak umetnosti. Osim vrhunskih materijala i tehnologije izrade, tržištu su se predstavili personalizovanim tapetama i tako pokrenuli celu jednu novu industriju u svetu dizajna. Strast za inovacijama i kvalitetom odvela ih je na sam vrh međunarodne dizajnerske industrije.

Studijo zidne tapete: Bezvremenska umjetnost koja osvaja regiju

Josipa Maras

Studijo tapete i beogradska publika vole se javno

Među prvima u regionu tržištu su predstavili vodootporne tapete. Još prošle godine celokupan proizvodni proces stavili su pod isti krov i pokrenuli prvu fabriku zidnih tapeta u regionu. Izuzetno velika potražnja za Studijo tapetama u Srbiji premašila je očekivanja i same autorke tapeta, Josipe Maras:

„Imam neku posebnu vezu sa ljudima ovde. Verujem kako su prepoznali našu priču, originalan i autentičan dizajn, odnosno umetnost koju svakodnevno donosimo u njihove domove. Upravo taj bezvremenski trend je ono što stvara doslednost i kredibilitet u poslovanju i što nas dugoročno veže uz ljude. Na jesen se, prvenstveno zbog njih, ponovno vraćam na beogradski sajam nameštaja.“

Studijo zidne tapete: Bezvremenska umjetnost koja osvaja regiju

Nika

Tapete Studijo: Nova letnja kolekcija osvaja na prvu

Nova kolekcija Studijo zidnih tapeta proleće/leto 2023 donosi čitav niz inspirativnih ideja za letnjo uređenje doma. Kolekcija je nadahnuta bojama, mirisima i teksturama bujanja prirode i dugih letnjih šetnji uz obalu. Tapete odišu osećajem mira i spokoja jutarnje izmaglice, buđenja prirode i zelenila, poljskog cveća, soli i morskih obala. Isprepliću se zemljani tonovi, nežne ružičaste i ljubičaste nijanse, dok se nijanse plave morske boje pojavljuju tek na marginama.

Studijo zidne tapete: Bezvremenska umjetnost koja osvaja regiju

Kapari

“Ova kolekcija okuplja morske tapete – koje to nisu. Ovo je priča o svemu onome što vidimo kad moru okrenemo leđa, ispričana ne morskim, nego svevremenskim bojama i motivima. Izuzetno mi je drago što je već premijernim predstavljanjem doživela uspeh.“ – izdvojila je Josipa Maras.

Izvrsnost njihovog rada potvrđena je dominacijom brenda Studijo na pobedničkom postolju najprestižnijih takmičenja u svetu dizajna. Tapeta Maslinik proglašena je najlepšom na svetu (Archiproducts Design Award, 2021), dok je tapeta Mramorni cvijet odlikovana nagradom za najbolji svetski dizajn (German Design Award, 2023).

studijo tapete

Mramorni cvijet

Sve kolekcije Studijo tapeta dostupne su na web stranici www.studijo.co, dok ih uživo možete pogledati u salonima Mega Concept, Poly Dec i Dalmata.


Borjana Božić

promo