Samsungovi noviteti sa Evropskog foruma

by | January 31, 2014
Samsung

Na evropskom tržištu predstavljeni su najnoviji uređaji – četiri zakrivljena UHD TV-a za bioskopski doživljaj gledanja, mašina za veš WW9000, monolaserski, laserski štampači u boji i multifunkcijski štampači koji kombinuju NFC i Wi-Fi Direct tehnologije i Galaxy NotePRO i TabPRO tablet računari.

BEOGRAD, 31. januar 2014. – Kompanija Samsung svoju posvećenost evropskom tržištu podvukla je predstavljanjem čitavog niza najnovijih proizvoda – TV uređaja, kućnih aparata, štampača i mobilnih uređaja – na nedavno održanom Evropskom forumu u Malagi.

Samsung je predstavio najnoviju inovaciju u Evropi“, rekao je Boo-keun Yoon, predsednik kompanije Samsung Electronics. „Naš pristup se ogleda u kombinovanju podrobnog uvida u želje korisnika, izuzetnih inženjerskih sposobnosti, softverske inovacije i inteligentnog dizajna, što sve skupa čini kompaniju Samsung globalnim tehnološkim liderom.

Prema njegovim rečima, četiri najveća trenda oblikovala su tehnološke zahteve korisnika: konektivnost, urbanizacija, starenje i novi društveni i ekološki rizici.

 Samsungovi noviteti

Do 2050. godine u Evropi će skoro četvrtina stanovnika imati 65 godina, dok radna snaga postaje vrlo pokretljiva“, zapazio je gospodin Yoon. „Samsung je u najboljoj poziciji da odgovori ovim izazovima i poveže sve digitalne tačke u životima naših korisnika, čemu pomaže široka paleta naših proizvoda, integrisani razvoj, proizvodnja i velika globalna mreža partnera.

Među glavnim Samsungovim proizvodima koji su svoju premijeru za evropsko tržište imali na Evropskom forumu su:

U8500, Samsungov zakrivljeni UHD TV od 78 inča, najzakrivljeniji TV uređaj na svetu sa 4200 radijusa za savršeno iskustvo gledanja. Samsung je najavio i partnerstvo sa globalnim kompanijama za multimedijalne i druge sadržaje kao što su Amazon, Comcast, DIRECTV, M-GO i Netflix, za najbolje UHD iskustvo. Korisnici mogu da očekuju i servis „UHD video paket“ koji sadrži UHD sadržaje HDD-a u saradnji sa velikim studijima kao što su FOX i Paramount.

 Samsungovi noviteti slika2

Najnovija Samsungova mašina za veš WW9000 koja je dizajnirana posebno za evropsko tržište. Ova mašina poseduje ekstra velika vrata za lakše otvaranje I zatvaranje kao i minimalistički okvir sa svetlucavim, tamnoplavim kristalnim finišom. Veliki ful tač skrin u boji od 5 inča nudi jednostavnu i pametnu kontrolu. Mašina ima i opciju automatskog optimalnog pranja, sa četiri senzorske tehnologije koje određuju optimalni ciklus pranja, temperaturu, trajanje, pretpranje i centrifugiranje na osnovu količine veša i stepena zaprljanosti.

Food Showcase frižider koji spaja funkcionalnost, tehnologiju i dizajn u model frižidera koji je posebno prilagođen za evropsko tržište. Ovaj frižider predstavlja kombinaciju izuzetnog izgleda, pametnog dizajna za skladištenje hrane i inovativne tehnologije koja daje više prostora i čini da hrana duže ostane sveža.

Za jednostavno štampanje u pokretu koje kombinuje NFC i Wi-Fi Direct tehnologiju, Samsung je predstavio svoje nove monolaserske štampače i multifunkcijske štampače, seriju ProXpress M2880, kao i seriju laserskih i multifunkcijskih štampača u boji, seriju ProXpress C1860.

 Samsungovi noviteti slika3

Model UD590 je Samsungov UHD monitor za 2014. godinu koji nudi slike visoke rezolucije, sa mnoštvom detalja i neverovatno realističnim bojama. UD590 pruža detaljni kvalitet boje jer može da prikaže milijardu boja, što je 64 puta više od standardnog monitora. Ima i tehnologiju UHD unapređivanja koja sadržaje niske rezolucije pretvara u kvalitet blizak UHD kvalitetu slike i pravi oštrije slike.

Samsungovi Galaxy NotePRO i TabPRO tablet računari od 12.2 inča donose WQXGA displej sa kristalno čistom rezolucijom od preko 4 miliona piksela, za najbolje tablet iskustvo u toj klasi kako po pitanju sadržaja, tako i po pitanju moćne produktivnosti. Liniju Samsung Galaxy NotePRO i TabPRO dopunjavaju Galaxy TabPRO od 10.1 i 8.4 inča. Svi Galaxy NotePRO i TabPRO tablet račinari imaju najnoviju verziju platforme Android 4.4.

 Samsungovi noviteti slika4

Fotoaparat NX30 sa promenljivim objektivom ima napredni 20.3 MP APS-C CMOS senzor, opciju Tiltable Electronic Viewfinder (EVF) i izuzetno veliku brzinu zatvarača blende od 1/8000 sekundi kao i sposobnost uzastopnog slikanja od 9 kadrova u sekundi (FPS), što stvara slike visokog kvaliteta sa najbržim performansama do sada.

NX30 ima NFC i Wi-Fi, uključujući i funkciju „Taguj i idi“ koja dopušta korisnicima da lako i trenutno podele uspomene sa drugim ljudima tako što upare fotoaparat NX30 sa smart telefonima i tablet računarima koji imaju sposobnost NFC komunikacije. Tu je i uređaj Galaxy Camera 2 za brzo i lepo fotografisanje sa revolucionarnom tehnologijom za trenutnu razmenu, zahvaljujući specifikacijama kao što su 16.3 efektivnih megapiksela BSI CMOS, 21x optički zum, 1.6GHz processor sa četiri jezgra i operativni sistem Android.

 Samsungovi noviteti slika5

Smart WLAN rešenje koje je optimizovano za pametne uređaje kao što su smart telefoni i tablet računari. Ovo rešenje dopušta korisnicima da uživaju u besprekornoj usluzi tokom audio poziva i gledanja video sadržaja.

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.
Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 270.000 ljudi širom 79 zemalja, sa godišnjom prodajom od preko 187.8 milijardi američkih dolara. Za više informacija posetite www.samsung.com/rs.