Samsung predstavio koncept ‘Totalna zakrivljena rešenja’ na sajmu IFA 2014

by | September 4, 2014
Samsung savitljivi UHD TV

Koncept obuhvata proširenu liniju zakrivljenih televizora i audio ponudu, kao i digitalnu umetničku instalaciju inspirisanu zakrivljenim televizorima svetski poznatog digitalnog umetnika Migela Ševalijea.

Berlin/Beograd, 4. septembar 2014. – Kompanija Samsung Electronics danas je predstavila proširenu liniju zakrivljenih televizora i audio proizvoda koji korisnicima pružaju ‘Totalna zakrivljena rešenja’. Proširena linija obuhvata 17 zakrivljenih televizora u FHD, UHD i LED varijanti, dijagonala od 48 do 105 inča, revolucionarni savitljivi UHD TV od 105 inča i novi zakrivljeni zvučnik, što je učvrstilo Samsungovu ulogu lidera na tržištu zakrivljenih uređaja.

„Mi smo na kormilu nove ere u gledanju televizije, eri koju pokreće kriva kao jednostavan a moćan dizajn što značajno poboljšava gledanje i ukupno čulno iskustvo“, naglasio je Hjun Suk Kim, izvršni potpredsednik poslovne jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „Sajam IFA 2014 predstavlja mesto gde može da se naglasi uticaj zakrivljenog televizora na domaćinstvo i TV tržište u celini.“

Na sajmu IFA 2014, Samsung predstavlja najširi izbor zakrivljenih televizora i audio proizvoda koji se ikad našao na evropskom tržištu, uključujući 17 modela zakrivljenih televizora u UHD, FHD i LED varijanti, veličine od 48 inča do najvećeg zakrivljenog UHD televizora na svetu od 105 inča.

Članak se nastavlja posle reklama
Samsung savitljivi UHD TV 2

Samsung savitljivi UHD TV

Zakrivljeni UHD TV od 105” jeste najveći zakrivljeni UHD TV na svetu, sa panoramskim aspektom od 21:9, koji dopušta korisnicima da uživaju u impresivnom bioskopskom doživljaju kod kuće. Sa rezolucijom ekrana od 11 miliona piksela (5120X2160), nudi pet puta veću rezoluciju od Full HD-a i prilagođava svaki sadržaj UHD rezoluciji. Uz to, Samsungova tehnologija kvaliteta slike Peak Illuminator pravi suptilne razlike osvetljenosti i kontrasta za bolje detalje, čak i u najtamnijim scenama. Samsungov zakrivljeni UHD TV od 105 inča poseduje moćne ugrađene zvučnike snage 160W, zbog čega korisnici imaju još bolje iskustvo gledanja dok bezvremeni dizajn predstavlja izuzetan dodatak svakom enterijeru.

Samsung je takođe predstavio prvi i najveći savitljivi televizor UHD TV za evropsko tržište. Sa svestranim i upečatljivim UHD displejom od 105 inča i aspektom od 21:9, Samsung savitljivi UHD TV se besprekorno pretvara iz ravnog u zakrivljeni zbog čega dopušta korisnicima da odluče kako žele da gledaju televiziju – na ravnom ili zakrivljenom panelu a sve radi optimalnog iskustva gledanja. Najnovija kreacija iz Samsunga takođe poseduje bezvremeni dizajn i zakrivljenost od ekvivalenta 4,2 metra. Takođe nudi UHD zatamnjivanje i UHD unapređivanje za detaljnije prilagođavanje slike, smanjivanje svetlosne difuzije i veći kontrast za neverovatan kvalitet slike.

Članak se nastavlja posle reklama
Samsung savitljivi UHD TV 3

Samsung savitljivi UHD TV

Proširujući zakrivljeno iskustvo i izvan okvira TV uređaja, Samsung je najavio pojavljivanje HW-H7500 i HW-H7501, prvih zakrivljenih zvučnika koji se uklapaju sa Samsungovim zakrivljenim televizorima. Elegantni zakrivljeni dizajn zvučnika podseća na simfonijsku koncertnu dvoranu, sa 8.1 zvučnim sistemom i moćnim okružujućim zvukom sa svake strane.

Članak se nastavlja posle reklama

Samsung je takođe predstavio najnoviji bežični audio uređaj za više prostorija, M3 koji nudi dvosmernu funkciju zvučnika i jednostavnu kontrolu pomoću smart uređaja korisnika, kojima jednostavno spajaju više muzičkih izvora u jedan sistem.

 

Članak se nastavlja posle reklama
Samsung savitljivi UHD TV 4

Samsung savitljivi UHD TV

Proširenje UHD ekosistema standardima zaštite sadržaja i premijum UHD sadržajem

Članak se nastavlja posle reklama

Samsung predano radi na tome da napravi UHD ekosistem i sklapa partnerstva sa nekim od najvećih imena u oblasti zabave, kao što su Amazon, Netflix i veliki evropski partneri za sadržaje uključujući maxdome, Wuaki.tv i CHILI, kao što sarađuje sa velikim emiterskim servisima širom Evrope koji će korisnicima Samsungovih zakrivljenih UHD televizora ponuditi odabrane TV, filmske i sportske programe u neverovatnoj UHD rezoluciji.

Ovog septembra, Samsungovi zakrivljeni UHD televizori moći će da podrže Netflix UHD striming u dodatnim evropskim zemljama jer je Netflix proširio svoju uslugu, omogućivši da omiljeni naslovi kao što je 2. sezona serijala Kuća od karata mogu da se gledaju na UHD rezoluciji.

Samsung je aktivno radio sa partnerima u industriji na razvijanju rešenja za bezbednu distribuciju UHD sadržaja. Sarađujući sa Asocijacijom za bezbedno čuvanje sadržaja (Secure Content Storage Association – SCSA), među čijim osnivačima se nalaze kompanije kao SanDisk, 20th Century Fox, Warner Bros. i Western Digital kako bi se uspostavili standardi za bezbedno čuvanje sadržaja, Samsung će moći da pruži premujum holiuvudske sadržaje korisnicima putem servisa za preuzimanje.

Članak se nastavlja posle reklama

Umetnička saradnja sa svetski poznatim digitalnim umetnikom Migelom Ševalijeom

Konačno, posetioci Samsungovog štanda imaće priliku da iskuse moć krive na umetnički način, sa „Poreklom krive“, digitalnom umetničkom instalacijom koja je proizvedena u saradnji sa svetski poznatim digitalnim umetnikom Migelom Ševalijeom. Instalacija prikazuje lepotu Samsungovih zakrivljenih UHD televizora, kako i rešenost kompanije da spoji svet umetnosti i tehnologije.

Instalacija je inspirisana snagom i lepotom krive, a čini je nekoliko lukova koji se preklapaju koristeći neverovatan dizajn novog Samsungovog zakrivljenog UHD TV-a. Fantastične boje i slike se prikazuju u jasnoj UHD rezoluciji, spajaju se i razdvajaju ponekad sporom, drugi put u brzom ritmu. Takođe, infracrveni senzori dopuštaju Samsungovom štandu da posetioci stupe u interakciju stvaranjem vizuelnih fluktuacija na zakrivljenim ekranima kao odgovor na dodir i pokret.

Članak se nastavlja posle reklama

Instalacija „Poreklo krive“ biće raspoloživa posetiocima Samsungovog štanda uz vodiče od 5. do 10. septembra od 10:00 – 12:00 i 14:00 – 16:00.

Samsung na sajmu IFA 2014

Samsungova izložba na sajmu IFA 2014 trajaće od 5. do 10. septembra 2014. i nalazi se na nivou 2 CityCube u Berlinu.

Članak se nastavlja posle reklama

***

O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

Kompanija Samsung Electronics Ltd. globalni je lider na polju tehnologije i otvara nove mogućnosti za ljude gde god se oni nalazili. Stalnim inovacijama i otkrivanjem, mi transformišemo svet televizora, smart telefona, personalnih računara, štampača, kamera, kućnih aparata, medicinskih uređaja, poluprovodnika i LED rešenja. Zapošljavamo 286.000 ljudi širom 80 zemalja, sa godišnjom prodajom u vrednosti od 216.7 milijardi američkih dolara.

Članak se nastavlja posle reklama

Za više informacija posetite samsung.com/rs.