Samsung predstavio javnosti UHD OLED televizor na IFA 2013

by | September 7, 2013
Samsung UHD OLED TV

Berlin, 6. septembar 2013 – Kompanija Samsung Electronics predstavila je svoj OLED televizor ultra visoke definicije (UHD) na IFA 2013, najvećem sajmu potrošačke elektronike u Evropi. UHD OLED televizor je dokaz koncepta koji spaja sjajne detalje UHD rezolucije sa odličnim kontrastom i bojama OLED ekrana.

Samsung donosi najbolji vizuelni doživljaj i u ravnom i u zakrivljenom formatu

„Samsung zadržava svoj vodeći položaj na globalnom tržištu televizora već osam godina za redom, na taj način što donosi pionirske inovacije svake godine, uključujući vrhunske ekrane, 3D i pametne televizore”, izjavio je Hjun-Suk Kim izvršni potpredsednik i šef Visiual displey divizije u Samsung Electronics.“Ove godine predstavljamo našu viziju za ovu industriju, koja će kao centralni element imati kvalitet koje samo naše UHD i OLED tehnologije mogu da ponude.“

Samsung UHD televizor donosi najbolji doživljaj gledanja sadržaja, stvoren čistom inovacijom. Sa više od osam miliona piksela i rezolucijom koja je četiri puta veća od Full HD, svaki najsitniji vizuelni detalj je precizno definisan, jasan i neverovatno živopisan.

Samsung UHD OLED TV

Istovremeno, Samsungova OLED tehnologija predstavlja još jedan iskorak u pogledu kvaliteta slike i oštrog kontrasta, sa samoemitujućim pikselima i prirodnim pokretima. U kombinaciji, fantastična oštrina UHD i kontrast i boje OLED na velika vrata uvode sledeću generaciju televizora.

Samsung UHD OLED TV je izložen i u ravnom i u zakrivljenom obliku. Zakrivljeni UHD OLED televizor podrazumeva dizajn sa blagom zakrivljenošću što omogućava gledaocu da se dublje uživi u sadržaj i ostavlja upečatljiviji kinematografski utisak.

Oba UHD OLED televizora su sa dijagonalom ekrana od 55 inča i stoje rame uz rame sa Samsungovim zakrivljenim OLED televizorom i celom porodicom UHD televizora, uključujući modele od 110, 98 i 85 inča, kao i modele od 65 i 55 inča koji su debitovali u Evropi na IFA sajmu.


Tags: