Samsung Electronics prvi put predstavlja UHD ekrane na IFA 2013

by | September 3, 2013
Samsung UHD LFD

Berlin, 30. avgust 2013. – Samsung Electronics će pokrenuti novu eru ekrana ultra visoke definicije (UHD) predstavljanjem UHD ekrana velikog formata od 98 inča (LFD) i UHD monitora od 31,5 inča na sajmu IFA 2013, koji se održava od 6. do 11. septembra u Berlinu.

98” UHD LFD i 31,5” UHD monitor pokazuju neverovatan kvalitet slike i rezoluciju

Samsung Electronics će zauzeti vodeći položaj na svetskom tržištu UHD proizvoda uvođenjem komercijalnih UHD ekrana i monitora, koji će biti predstavljeni na sajmu IFA 2013.”, izjavio je viši potpredsednik Jong-huan Kim, iz tima za poslovnu prodaju u Visual Display diviziji kompanije Samsung Electronics.

98”UHD Ekran velikog formata (LFD)

Samsungov 98” UHD LFD ekran je najveći u ovoj industriji, a donosi četiri puta veću rezoluciju od ekrana sa HD rezolucijom koji su dostupni na tržištu. Samim tim, gledaoci mogu da uživaju u izrazito realističnim detaljima i visokom kvalitetu slike.

98” UHD LFD ekrani mogu da se instaliraju vertikalno, kako bi se dobio veći ekran koji omogućava gledaocima da se u potpunosti unesu u prikazani sadržaj. Na primer, na IFA 2013, Samsung Electronics će postaviti velike video zidove od 171 inča – što su dimenzije koje odgovaraju jednom putničkom automobilu – povezujući tri vertikalno orijentisana UHD LFD jedan pored drugog. Posetioci će moći da dožive visoki kvalitet slike koja ima 12 puta veću rezoluciju od r ekrana sa full HD rezolucijom.

31,5” UHD Monitor

Uz to, Samsung će na IFA 2013 javnosti predstaviti i svoj prvi UHD monitor od 31,5 inča. Ovaj monitor je odgovor na trend povećanja dimenzija monitora i može da se pohvali najvećim ekranom među Samsungovim monitorima.

Sa 8,3 miliona piksela, UHD monitor od 31,5 inča ima četiri puta veći broj piksela nego monitor pune HD rezolucije (2,07 miliona piksela) i obezbeđuje brilijantno realističan prikaz sa visokom rezolucijom.

Monitor takođe podržava funkciju kalibracije. Detaljna inspekcija monitora se sprovodi podelom ekrana na 25 delova i proverom vrednosti za boje. Kalibracija je moguća i pomoću odvojenog programskog paketa, koji korisnici mogu da koriste da prilagode boje. On takođe može da prikaže znatno bogatije boje od postojećih monitora, jer ima kapacitet za milijardu boja i podržava 99% pokrivenosti Adobe RGB spektra boja.

[textblock style=”6″]O Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd, koji se nalazi na vodećem položaju u oblasti tehnologije, otvara nove mogućnosti za ljude širom sveta. Neumornom inovacijom i otkrićima, mi transformišemo svet televizora, pametnih telefona, ličnih računara, štampača, foto aparata i kamera, kućnih uređaja, LTE sistema, medicinskih uređaja, poluprovodnika i rešenja koja koriste LED tehnologiju. Zapošljavamo 270.000 ljudi u 79 zemalja, uz godišnju prodaju koja prevazilazi 187,8 milijardi američkih dolara. Da biste saznali više, molimo vas da posetite www.samsung.com.[/textblock]


Tags: