Ne propustite Jysk sniženje! Opremanje terase u okviru budžeta je sada moguće!

by | June 26, 2023
Ne propustite sniženje! Opremanje terase u okviru budžeta je sada moguće!

Uživanje na terasi može postati omiljeni deo vašeg dana ovog leta, ali samo ako je lepo opremite!

Saveti za opremanje terase: Jeftino i praktično

Bez obzira da li želite da uživate u toplim sunčevim zracima ili da se opustite uz šolju kafe u hladu, opremanje terase može vam pružiti udoban i estetski privlačan prostor za uživanje. Evo nekoliko korisnih saveta za optimizovanje terase za maksimalni komfor i relaksaciju.

Izbor nameštaja: Prilikom odabira nameštaja za terasu, birajte komade koji su udobni i otporni na spoljne vremenske uslove. Odabir kvalitetnih materijala, poput aluminijuma ili ratana, može obezbediti dugotrajnost nameštaja. Uz to, birajte jastuke i presvlake koje se lako održavaju i čiste.

Članak se nastavlja posle reklama

Udobni elementi: Dodajte ugodne elemente koji će poboljšati udobnost terase. To mogu biti mekani jastuci, tepisi ili deke koje će pružiti toplinu tokom hladnijih večeri. Uz to, razmotrite dodavanje ležaljki ili ljuljaški za potpuni osećaj opuštanja.

Članak se nastavlja posle reklama

Zaštita od sunca: Da biste se zaštitili od jakih sunčevih zraka i stvorili prijatniju atmosferu, razmislite o postavljanju tendi, suncobrana ili paviljona. Ovi elementi će vam omogućiti da se zaštitite od iznenadnih kiša ili prekomernog sunca.

Članak se nastavlja posle reklama

Ambijentalno osvetljenje: Dodajte ambijentalno osvetljenje kako biste stvorili ugodnu atmosferu na terasi tokom večernjih sati. Razmislite o postavljanju svetiljki, lampiona ili sveća koje će pružiti meko i prijatno svetlo.

Članak se nastavlja posle reklama

Zelenilo i biljke: Uživanje na terasi može biti dodatno poboljšano dodavanjem biljaka i zelenila. Oplemenite prostor cvećem, biljkama u saksijama ili visećim baštama. Osim estetskog ugođaja, biljke mogu pomoći i u filtriranju vazduha i stvaranju prirodnog ambijenta.

Članak se nastavlja posle reklama

Funkcionalni prostor: Razmotrite dodavanje elemenata koji će unaprediti funkcionalnost terase, poput stola za obedovanje ili mini barskog prostora. Ovo će vam omogućiti da uživate u obrocima na otvorenom ili organizujete druženja s prijateljima i porodicom.

Opremanje terase: Izbegavajte sledeće greške!

Opremanje terase može biti uzbudljiv proces, ali isto tako može dovesti do nekih uobičajenih grešaka koje mogu umanjiti udobnost i estetiku vašeg prostora za uživanje na otvorenom. Evo nekoliko čestih grešaka koje treba izbegavati prilikom opremanja terase:

Članak se nastavlja posle reklama
  1. Nedostatak planiranja: Jedna od najčešćih grešaka je nedostatak planiranja. Pre nego što počnete sa opremanjem terase, važno je da imate jasan plan o tome kako želite da izgleda i funkcioniše. Razmislite o veličini terase, stilu nameštaja, potrebama za zaštitom od sunca i drugim faktorima pre nego što krenete u kupovinu.
  2. Neprilagođavanje spoljnim uslovima: Terase su izložene spoljnim vremenskim uslovima kao što su sunce, kiša, vetar i temperatura. Greška je neprilagođavanje izbora materijala nameštaja i drugih elemenata terase ovim uslovima. Obratite pažnju na otpornost na vremenske uticaje i izaberite materijale koji će izdržati i ostati atraktivni tokom dužeg vremenskog perioda.
  3. Pretrpavanje prostora: Još jedna uobičajena greška je pretrpavanje prostora terase. Iako želite da imate dovoljno mesta za sedenje i opuštanje, pretrpavanje terase prevelikim komadima nameštaja može delovati neudobno. Odaberite nameštaj koji je proporcionalan veličini terase i koji ostavlja dovoljno prostora za slobodno kretanje.

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages