Dekorativne podloge za zidove: 7 ideja za ukrašavanje zidova i njihovu zaštitu sa odličnim stilom

by | January 14, 2023
dekorativne podloge za zidove

Predlažemo vam sedam sjajnih ideja za dekorativne podloge za zidove koje će vas inspirisati. 

Da li želite da ukrasite i obučete svoje zidove nepogrešivim dodirom? Zaboravite na glatke zidove i uđite u zanimljiv svet zidnih obloga. Ovog puta ćemo vam pokazati kako da ih kombinujete sa tapetama. Prvi savet: neka jedno ili drugo zauzmu centralno mesto, sa bojom ili motivima koji se ističu. Na taj način ćete postići uravnoteženiji i harmoničniji rezultat.

Dekorativne podloge za zidove

BELA ZIDNA OBLOGA SA ELEGANTNIM LAJSNAMA

Belo farbano postolje do pola visine ističe reljef lajsni i daje više svetlosti tapetama sa šarama, sa svetlom osnovom i motivima u zemljanim tonovima. Kombinacija je topla koliko i svetla. Nameštaj stvara prirodan i udoban kutak sa drvenom konzolom i ogledalima, biljkama i rezbarenom lampom.

GLATKA PLOČA U KOMBINACIJI SA PRUGAMA

Kada je postolje toliko istaknuto, kao što je ovo od drveta koje je ofarbano zelenom bojom, a tapeta je sasvim suprotna. Predstavljen je model sa suptilnim prugama, takođe zelenim, koji vizuelno povećava visinu. Ovo je veoma koristan trik koji se može primeniti i na druge prostorije u kući. Nameštaj je ležerniji i pruža ličnost i kontrast.

Dekorativne podloge za zidove- CVETNI OTISCI KOJI PRUŽAJU TOPLINU

Gotovo bela i glatka zidna obloga bila je najbolji izbor za pratnju bez preopterećenja zida cvetnim tapetama. Nameštaj pojačava ovu romantičnu atmosferu. Trik stilista: tepih je iste boje kao i zidna obloga.

PRIRODNA VLAKNA TAKOĐE U LAJSNAMA

Obloga je veoma praktična u kancelariji: štiti zidove u oblastima gde se stolice naslanjaju na njega. Ovde je izabrana obloga od rafije koja daje teksturu zidovima i dodaje topao dodir. Sličan efekat možete postići sa vinilnim premazom tipa bolon (koji se koristi u otvorenim prostorima) koji se vrlo lako čisti. Tapeta je sa mat i reljefnom završnom obradom.

OBLOGA KOJA SLUŽI KAO UZGLAVLjE

U ovoj spavaćoj sobi, zidna obloga je napravljena od letvica od borovog drveta obojenog plavom bojom sa završnom obradom. Prekrivene su starinskim frizom koji ide od zida do zida i koji omogućava da se koristi kao polica, čime se postiže veoma dekorativan i ugodan efekat. Vlasnik je odabrao belu i plavu kao boje u skladu sa posteljinom, lampom i pejzažom koji ulazi kroz prelep i ogroman prozor.

Dekorativne podloge za zidove- OGRADA KOJA TO ZAISTA I NIJE

Stvaranje lažne senzacije od zidnih obloga je vrlo lako učiniti, a izgleda odlično. Dovoljno je obojiti do 1/3 visine zida (obično oko 90 cm) i završiti lajsnom. Ako ste u nedoumici oko toga gde da stavite zidnu oblogu, pomerite stolicu do zida. Tamo gde naslon sedišta označava visinu. Preplanuli zid u kombinaciji sa belim zidovima vizuelno je svetliji.

OGRADE I U DEČIJOJ SOBI

Kombinacija letve ograde i tapeta je savršena u dečijoj sobi. Obloga štiti zidove u visini kreveta, a vinilne tapete ih ukrašavaju i čiste bez problema. Tapeta u beloj i peščanoj boji je svetla i ispaljena. Tapete sa šarama je uvek teže uskladiti, ali odlično sakrivaju mrlje i nesavršenosti. Ako je za malu površinu, bolje je izabrati male otiske.

 

KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images