Bordo boja u enterijeru: Toplina, elegancija i sofisticiranost

by | June 1, 2023

Bordo boja savršen je izbor u uređenju enterijera, jer unosi toplinu, daje dubinu i sofisticiranost prostoru, stvarajući istovremeno elegantan i ugodan ambijent. Bordo zidovi mogu stvoriti zapanjujući vizualni efekat, pogotovo kada su kombinovani sa neutralnim bojama nameštaja i dekoracija. Ova kombinacija boja stvara kontrast i ističe lepotu bordo boje, čineći prostor elegantnim i sofisticiranim. Osim toga, bordo zidovi mogu pomoći u stvaranju intimne atmosfere, pogotovo u prostorijama poput spavaćih soba ili dnevnih boravaka.

Kombinacija bordo i bele je klasična i minimalistička kombinacija, savršena ukoliko želite da postignete jednostavan i pomalo „sterilni” efekat u ambijentu. Zidovi u bordo boji su savršena podloga koja će dodatno istaći linije i dizajn belog nameštaja sa svim svojim ukrasima poput dekorativnih lajsni i ručica.

Sistem elemenata LANDWOOD za uređenje dnevnog boravka sjajno je rešenje za moderne domove Jednostavna dizajnerska linija i svedeni, ali vrlo dekorativni detalji čine ovu kolekciju posebnom, jer stvara osećaj čistoće u prostoru u kome provodimo najviše vremena tokom dana.

Radni sto LANDWOOD 31 je spoj tradicionalnog i minimalističkog stila, istovremeno ostavljajući utisak strogosti svojom simetrijom i čvrstom bazom u vidu zatvorenih polica, dok se minimalizam može prepoznati u svedenom dizajnu ručica, kao i samom dekoru stola.

Za ambijent dnevne sobe, ali isto tako radne sobe, kancelarije ili trpezarije odlično rešenje je vitrina LANDWOOD 51, koju čini kombinacija fioka i zastakljenih polica. Dodatni fiokar može biti upravo komoda LANDWOOD 3 koja bi se sjajno uklopila u ambijent.

Uz bordo možete kombinovati i zlatne detalje, što je veoma smela kombinacija za elegantne enterijere.

Bordo boju u enterijer ne morate da uvodite kroz velike površine poput zidova i podova. To može biti neki manji komad nameštaja ili kroz dekoraciju. Ukoliko je vaš enterijer u rustičnom ili industrijskom stilu, lako možete uneti bordo akcente koji će oplemeniti prostor.

TV polica SEAFORD 82371 posebno je dizajnerski stilizovana kako bi se uklopila u moderne ambijente doma. Zahvaljujući velikom raspoloživom prostoru, pored toga što je predviđena za postavljanje TV uređaja, pogodna je i za ostalu audio i digitalnu opremu potrebnu savremenim domovima. Svojim izgledom će zadovoljiti sve estetske zahteve za uređenje ambijenta dnevne sobe, a odlično se stilski uklapa sa ostalim SEAFORD elementima za uređenje doma. Kombinacija drvo dekora i metala čini ih odličnim izborom za ambijente uređene u industrijskom stilu.

Kod industrijskih enterijera postoji mogućnost da prostor ostane hladan, a uvođenjem bordo boje unećete potrebnu toplinu.

U slučaju da postoji prostor u vašem domu koji je uređen monohromatski, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da ga osvežite uvođenjem bordo komada nameštaja. Ukoliko ste ljubitelj svežih prostora sa belim zidovima i monohoromatskim odabirom nameštaja, a želite da osvežite i unesete malo boje, predlažemo da to bude uvođenjem fotelje u bordo boji.

Fotelja G01 zahvaljujući svom izuzetno modernom dizajnu predstavlja odličan izbor za uređenje dnevnog boravka ili drugih ambijenata doma. Autentičan dizajn fotelje doprinosi izraženoj estetici ambijenta, ali i izuzetnom osećaju komfora, a bordo će dodati dozu elegancije i živosti monohromatskom prostoru.

Model ležaja TALINA odlikuje savremena forma i udobnost u kojoj ćete svakodnevno uživati. Uski rukonasloni i komplementarna kombinacija dezena i materijala čine ovaj model ležaja idealnim za opremanje životnog prostora savremenog koncepta uređenja, a njemu možete dodati bordo jastuče i povezati ga u celinu sa foteljom.

U zavisnosti od elemenata koje izaberete i nijansi koje kombinujete – bordo bojom možete postići različite stilove enterijera u domu. Boja se može savršeno naglasiti kako zidom, tako i nameštajem ili dekoracijom. Bordo inače nije česta boja za kućne enterijere, ali je zanimljiva i bogata boja koja označava moć i određeni osećaj autoriteta, uglavnom zato što je blisko povezana sa crvenom bojom, a uneće i potrebnu dozu elegancije u prostor.