Pametan dom mora biti bezbedan – Ksenia Security, Italija

by | November 10, 2021

Integrisano i jednostavno upravljanje svim komponentama objedinjenog sistema privlači sve veću pažnju korisnika, naročito kad je praćeno onim najvažnijim – povećanjem bezbednosti stana ili poslovnog prostora. Originalan pristup ovoj integraciji donosi sistem ksenia security, koji u srbiji distribuira LUNATRONIK.

Od prvih implementacija Smart home sistema postojali su problemi s integracijom raznih komponenti. Šta god je novo ugrađeno, njime se upravljalo na poseban način, direktnom vezom, preko lokalnog web-servera ili namenskog servera proizvođača, u poslednje vreme i mobilnom aplikacijom. Priča se završavala tako da postoji nekoliko sistema za upravljanje i nikakva mogućnost da se sve to objedini, pa da imamo automatsko spuštanje nekih roletni, podešavanje grejanja u određenim sobama i gašenja kućne multimedije kada legnemo u krevet, po mogućnosti jednom komandom.

Članak se nastavlja posle reklama

Ksenia Security sistem omogućava upravo to kroz jedinstvenu aplikaciju koja je “svesna” svih pametnih uređaja u kući i spremna da im komanduje. I da uz to obezbedi dom ili poslovni prostor od napadača i požara i poplave i gasa…

Hibridni sistem

Članak se nastavlja posle reklama

Ksenia Security je pre svega hibridni sistem sa 16 do čak 644 zone i 16 do 644 relejna izlaza namenjena automatizaciji raznih uređaja – npr. podizanjem i spuštanjem roletne na jednom od prozora bi se, recimo, upravljalo jednim relejnim izlazom. Kontrola je integrisana u aplikaciju Lares 4.0 za Android ili iOS platformu, koju treba jednostavno instalirati na mobilni telefon. Sistem podržava do 30 particija i čak do 1.024 korisnika, što znači da će svako od ukućana ili zaposlenih imati zaseban pristup aplikaciji.

Članak se nastavlja posle reklama

U sistem možete da integrišete sav kućni IoT, pre svega alarmni sistem s detektorima provale, požara, poplave, panike, zatim kamere za video nadzor, otključavanje i zaključavanje vrata i kapija, uključivanje/isključivanje svetala, kao i njihovo dimovanje, detektore temperature, vlažnosti, osvetljenosti i pokreta, kao i merenje potrošnje električnih uređaja za postizanje optimalne energetske efikasnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

www.klt.rs


Lunatronik

Tags: