Mermer- najpoželjniji materijal među minimalistima

by | May 22, 2018

Do pre nekoliko godina, mermerni komadi u enterijeru smatrali su se ili kičem ili klasikom, sve u zavisnosti od kompletnog uređenja određenog prostora – međutim, u poslednje vreme, mermer na velika vrata ulazi u domove.
Trend su masovno proširili blogeri unutrašnjeg dizajna i gastro blogeri na svojim Instagram profilima, te zahvaljujući brojnim pratiocima polako uticali na široke mase.
Uglavnom se radi o pobornicima minimalističkog stila koji su, u potrazi za nečim novim i drugačijim, otkrili karara mermer kao idealan i zanimljiv materijal.
Komadi načinjeni od kamena postaju ključna tačka u prostoru, bez obzira na to da li je reč o poslastici serviranoj na mermernoj ploči ili stočiću za kafu s mermernim gornjim delom. Česte su i njegove imitacije zbog visoke cene koju postiže original.

POGLEDAJTE I… Dizajn kupatila u mermeru


Ovaj predivan kamen nalazi svoje mesto u svim prostorijama doma. U kuhinjama se koristi kao radna ploča ili zidna obloga u različitim bojama. Kuhinja obogaćena ovim kamenom dobija novu dimenziju i odaje utisak raskoši. Mermer se ističe svojom lepotom bilo da se koloristički naglašava ili da se stapa s ostalim materijalima. Prefinjenost i elegancija kuhinja s mermernim površinama dolaze do izražaja u svim stilovima uređenja.


U trpezarijama, mermer krasi površine stolova i komoda. Nogari stola mogu se izraditi od istog ili od sasvim drugačijeg materijala koji tako dodatno naglašava njegovu raskošnu ploču. Mermerni stolovi posebno se preporučuju u prostranijim trpezarijama kako bi dimenzije stola, debljina ploče i osećaj moći koju ovakav sto donosi u prostor došli u prvi plan.
U dnevnom boravku izuzetno su traženi klub-stočići, komode s pločama i drveni nameštaj s ručkama ili ukrasima izrađenim od ovog kamena. Mermerni dekorativni predmeti i detalji na stonim ili podnim lampama takođe su preporučljivi. Ovaj prirodni kamen postaje toliko popularan da sa njegovom prisutnošću u prostoru sigurno ne možete preterati.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs

Tags: