Garnišne u skladu sa trendovima

by | February 28, 2014
Mega garnišna inox

Želeći da garnišnama, pored upotrebne, dodaju i estetsku vrednost, proizvođači se sve više trude da dizajnom, izborom materijala i različitim tehničkim rešenjima iznenade svoje klijente.

Osnovna podela garnišni vrši se po materijalu od kojeg su izrađene, a najčešće se koriste čelik, mesing, drvo i plastika. Razvoj tehnologije omogućio je i da se bilo koji od ovih materijala boji ili laminira, čime se mogu dobiti zanimljivi efekti: dezeni drveta na čeličnim ili plastičnim garnišnama, različite nijanse…

Mega iz Užica lider je na našem tržištu kada je o proizvodnji i prodaji garnišni reč. U svom asortimanu ima izuzetno veliki broj različitih modela. Ideja je da se ponuda oformi za najrazličitije tipove klijenata, odnosno enterijera u kojima se garnišne montiraju. Odabir garnišne može zavisiti od kompletnog enterijera, ali se one mogu birati i prema zavesi ili tipu nameštaja.

Članak se nastavlja posle reklama

Mega garnišna Ferrari Mega garnišna Princ

Kad je reč o garnišnama najčešće se koriste okrugli profili, a u poslednje vreme u upotrebi su i manji prečnici, koji garnišnu čine nenametljivom u prostoru. Postoje i profili kvadratnog ili pravougaonog preseka, ali oni su uglavnom u drugom planu.

Pored svoje osnovne uloge da spreče smicanje zavese ili draperije, njihova najvažnija karakteristika jeste dizajn, odnosno oblik, što umnogome utiče na konačan izbor kupca.

Članak se nastavlja posle reklama

Mega garnišna Protektor Mega garnišna mesing

Važan segment jesu i završeci garnišni. Standardni završeci imaju oblik lopte, valjka, kupe, koplja, spirale, lista i slično. Kombinacijom raznih materijala i boja mogu se dobiti interesantna rešenja

Članak se nastavlja posle reklama

Mega garnišna plafonska alu

Garnišne se mogu montirati kao samostalne (jednoredne), ili u dva reda – u tom slučaju se postavljaju na zajednički nosač, na jednu garnišnu montiraju se zavese, a na drugu draperije, ili se kombinuju različite vrste zavesa. Ovo je vrlo praktično rešenje, vizuelno atraktivno i omogućava razne mogućnosti za dekoraciju enterijera. Postoje i modeli garnišni gde se one montiraju u tri reda. U zavisnosti od modela, mogu se montirati na zid i na plafon. Postoje i one klasične plafonske, sa jednim ili više kanala, ali one su sve manje u upotrebi, jer ih zamenjuju moderni modeli garnišni i sistema za izlaganje zavesa.

Članak se nastavlja posle reklama

Tags: