Tepisi u hodniku: Ideje sa zanimljivim dizajnom koji će se lako uklopiti

Bez obzira koliko je vaš hodnik prostran, tepih će ga sigurno učiniti savršenim.

by | June 5, 2023
Tepisi u hodniku

Tepisi u hodniku su veoma važni jer je upravo hodnik prva prostorija sa kojom se neko susreće kada ulazi u vaš dom. Postoji mnogo izbora kada su ovi tepisi u pitanju.

Tepisi u hodniku su i prvi utisak o vašem domu

Ulaz u kuću je prvo sa čime se ljudi susreću. Nameštaj za odlaganje treba da bude elegantan i funkcionalan, osvetljenje treba da izvuče najbolje iz vašeg prostora, a tepih treba da poveže sve elemente uz odgovarajuću boju, dezen ili teksturu. Bez obzira koliko je vaš hodnik prostran, tepih će ga sigurno učiniti savršenim.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Povežite tepih sa nameštajem

Ako želite da povežete prostor, onda je tepih u sličnim nijansama u kojima je i nameštaj odlična ideja. Ovakav hodnik će učiniti prostor veoma udovnim i prijatnim već pri samom ulasku u vaš dom.

Tepisi u hodniku: Odlučite se za neobično

Neobični dizajn tepiha je veoma smeo, ali istovremeno će sigurno ostaviti upečatljiv utisak. Možete se poigrati sa oblikom tepiha bez obzira na veličinu vašeg hodnika. Šta više, ukoliko morate da se prilagođavate neobičnom prostoru, onda će kreativnost za odabir tepiha biti još zanimljivija.

Uparite tepih sa podom

Ako se odlučite za tepih u sličnoj boji kao što je pod, onda je njegovas tekstura ovde ključna jer će ona uticati na celokupni utisak. Ovo je odličan izbor ako je vaš dom uređen u elegantnom tonu i želite da to tako i ostane. Međutim, hodnici bez tepiha često izgledaju golo, pa nemojte zaboraviti da im dodate čar udobnosti.

Tepisi u hodniku: Akcenat na dizajnu

Još jedan sjajan način da istaknete tepih u vašem prostoru i date mu zanimljiv ton jeste da odaberete interesantan dizajn tepiha koji će prijati svakom oku. Naravno, veoma je važno da se uklopi u nameštaj i stil hodnika, ali možete se poigrati sa kontrastom, bojama i dezenima.

Ponekad je i mali tepih dovoljan

Ukoliko imate mali hodnik, ne morate ceo pod da prekrijete tepihom. U ovom slučaju i mali tepih će biti sasvim dovoljan da ostavi impresiju i učini vaš hodnik zanimljivijim.

Dakle, ako ste se dvoumili oko toga da li da stavljate tepih u hodnik, veoma lako ćete razrešiti dilemu. Učinite da asocijacija na vaš dom bude udobnost i prijatna atmosfera u kućnom ambijentu.


Snežana Vranić

Scovad/GettyImagesPlus