Jedinstveni podovi

by | May 5, 2013

Pored skromnog drveta, pločica ili tepiha postoje nekoliko kreativnih ideja i materijala koji će učiniti vaš pod posebnim, jedinstvenim, iznenađujućim i sve osim dosadnim.

Leteći tepih

Veliki komadi vune i poliuretanske pene pretvoriće svakodnevni dosadni tepih u dinamični komad koji će imati dve namene omogućiće vam da se naslonite dok se odmarate na tepihu. Dolazi u dve različite veličine i u tri boje i posebno će biti zanimljiv u dečijim sobama.

Jastuci kao pod

Članak se nastavlja posle reklama

Podesivi pod od jastuka sa cipzarom

Ako ste ikad želeli mekanu i udobnu površinu koja se lako transformiše iz poda u sedalicu, ovaj udobni set od podnih jastuka od Pling Kolekcije je prava stvar. Naslonite ga na zid i dobićete sofu ili ga možete koristiti kao podesiv dušek. Cipzari na jastucima su tako postavljeni da možete da ih spajate po sopstvenoj želji i tako kreirate jedinstven ugođaj.

Iscrtani pod permanentnim markerom

Plastični pod kao tabla za crtanje

Dizajner Ole Hemendorf nije bio zadovoljan svojim drvenim podom u stanu, pa je odlučio da ga presvuče sa tankom prevlakom od bele plastike, ali ipak ni to nije bilo ono što je zamislio. Bez nekih planova i skica Ole je uzeo debeli crni trajni marker i počeo da šara pod, stao je tek kada je ceo pod bio prekriven crtežima drvenih dasaka, cveća i jednim aligatorom.

Članak se nastavlja posle reklama

Nalepnica kao alternativa tepihu

Velike podne nalepnice kao alternativa za tepih

Neće biti posebno mekan ali neće biti klizav i dobićete posebni pečat. Velike podne nalepnice, od Roket St. Džordža, mogu da se koriste kao stilska alternativa za tepihe, a mogu da se stave i na prozore i zidove. Sa prečnikom od 125cm mogu da služe kao sidro za nameštaj u dnevnom boravku ili kao poseban dodatak koji upada u oči u bilo kom drugom delu doma.

Članak se nastavlja posle reklama

Štampani beton Staza od iscrtanog betona

Bogato iscrtani beton

Beton je hladan, tvrd i generalno nije toliko privlačan. Ali sa malo slikanja može da dobije toplinu i privlači pogled da se dva puta zagledate kako bi se uverili da to nisu pločice. Intrigantni precrtani mozaici, cvetni i drugi dezeni mogu se naneti na beton i time mu dati neprepoznatljiv izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Drveni pod u obliku puzle

Pod od drvene slagalice

Ako pak više preferirate drvo nad tepihom, a želite slagalicu, ovaj podni sistem je takođe zabavno postaviti i dolazi u velikom broju prelepih i prirodnih dezena. Napravljen od tvrdog drveta, podna slagalica je lakša za postavljanje od standardnih drvenih podova napravljenih od panela. Možete izmiksovati 13 dostupnih boja i tako stvoriti jedinstven dizajn.

Članak se nastavlja posle reklama

Digitalni tepih na aerodromu

Pod od digitalnog printa

Iranski umetnik Sejed Alavi iskombinovao je digitalnu sliku područja Sakramenta iz vazduha u tepih koji je postavljne u pešačkom mostu koji spaja aerodrom u Sakramentu i parking garažu. Ovo je samo jedan primer kako su digitalni printovi pronašli put do podova, zidova, zavesa, plafona, i drugih neočekivanih površina.


Tags: