Gumeni pod u kuhinji

by | May 9, 2013
Gumeni pod u kuhinji

Svi koji renoviraju kuhinje ili će ih tek renovirati, znaju koliko to može biti zahtevan posao. U današnje vreme modernih čuda svi želimo što funkcionalniju kuhinju, od poda preko elemenata do električnih pomagala. Kada se razmišlja o podu logičan izbor jesu keramičke pločice, ali da li ste ikad razmislili o gumi kao podnoj oblozi.

Sirova guma se dobija od lateksa, biljnog soka od gumenog drveta koje raste u trposkim predelima. Za proizvodnju gumenih podova se koristi i sirova guma kao i reciklirana guma (auto gume i slično), a podovi od reciklirane gume su uglavnom pristupačniji i dugotrajniji.
moderna-kuhinja
Dobre stvari kod gumenih podova su laka ugradnja, pošto su prirodno lepljivi nema potrebe za dodacima, pružaju odličnu potporu i mekani osećaj pod nogama, veoma su dugotrajni, odlični izolator zvuka, relativno lako se čiste, otporni su na vodu i vatru, nisu klizavi, potpuno se mogu reciklirati, dolaze u mnogim bojama i dezenima i imaju i antibakterijska svojstva.
Gumeni pod Kuhinja sa gumenim podom

Negativne stvari su cena, koja može biti visoka, blagi miris gume može da smeta nekim ljudima, a masti (ulje, puter, mast) mogu da isflekaju pod i teško se skidaju. Gumeni pod se može naći u dva oblika kao listovi i kao pločice. Pločice se lakše održavaju i ako se oštete lako se promeni jedna ili dve, dok vam listovi daju izgled celine, bez spojeva. Pre ugradnje je potrebno postaviti hidroizolaciju kako ne bi kasnije bilo nekih problema.

Postavljanje gumenih podova

Gumeni pod bi trebalo ispolirati voskom koji je rastvoriv u vodi kako bi se pod učinio otpornijim na oštećenja i otpornijim na sunčeve zrake kako ne bi došlo do gubitka boje. Ukoliko želite da se on sija možete uraditi to sa posebnim sredstvima koja neće narušiti njegova svojsta mekoće i ne klizanja. Za svakodnevno čišćenje će biti dovoljan džoger i topla voda.zeleni-gumeni-pod
Gumeni pod je odličan izbor za kuhinju: udoban je za dugačak rad, pogotovo oko praznika dok se pripremaju mnoga jela, pošto je mekan mala je verovatnoća da će se nešto o njega razbiti, pa ćete tako sačuvati vaše omiljene šolje i tanjire, veoma su otporni i na kućne ljubimce koje uglavnom hranimo u kuhinji, topliji je od keramičkih pločica pa se tako mogu i deca igrati u kuhinji i praviti vam društvo.


Tags: